Kotimaa Rikos

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi irakilaismiehen porilaisnaisen raa’asta murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen

Kuva Pixabay.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi irakilaisen Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salihin syyskuussa 2018 tapahtuneesta porilaisnaisen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Alaa Albu-Salih saapui Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana. Tuolloin 28-vuotias mies kääntyi muslimista kristityksi ja sai turvapaikan heti ensimmäisellä yrittämällä. Oleskeltuaan vuoden maassa mies liittyi Teljän seurakuntaan, missä hän oli murhan aikaan seurakuntavaaliehdokkaana sitoutumattomien listalta.

54-vuotias porilaisnainen oli päättämässä seurustelusuhdetta ja kihlausta Albu-Salihin kanssa, mistä naisen asunnolla 16.9.2018 ollut irakilaismies hermostui. Ilmeisestä ärtyneisyydestä ja mustasukkaisuudesta mies alkoi pahoinpitelemään naista lyömällä tätä nyrkillä tai tylpällä esineellä kasvoihin. Tämän jälkeen Albu-Salih kantoi naisen makuuhuoneen vuoteelle, minkä jälkeen irakilainen jatkoi pahoinpitelyä pistelemällä ja viiltelemällä naista suurikokoisella veitsellä eri puolille kehoa. Naisen suojakseen nostamat kädet sekä tämän sisäelimet vaurioituivat veitsi-iskussa.

Seuraavaksi irakilaismies käytännössä irrotti naisen pään usealla viillolla sekä katkaisemalla kaularangan pään jäädessä kiinni muuhun vartaloon ainoastaan muutamalla lihassäikeellä.

Murhan jälkeen Albu-Salih yritti siivota surmatyön jälkiä ja polttaa naisen ruumiin, jolloin kerrostaloasunto ja kerrostalorakennus kärsivät savuvahinkoja.

Käräjäoikeudessa Albu-Salih kiisti tapahtuneen ja vaati syytteitä hylättäväksi. Irakilaismies väitti poistuneensa asunnosta ennen tapahtumia ja syytti murhasta asunnolle jäänyttä Abas-nimistä miestä. Irakilaismies väitti, että hän ei edes kykenisi tekemään syytteen mukaista tekoa. Hän ei myöskään ollut sytyttänyt paloa tai yrittänyt hävittää murhan jälkiä.

Satakunnan käräjäoikeus katsoi näytön perusteella Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salihin syyllistyneen murhaan ja tuomitsi irakilaismiehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus piti tekoa erityisen raakana ja erityisen julmana. Naisen ruumiista löytyneet 47 veitsen aiheuttamaa vammaa kertovat sitkeästä surmaamispyrkimyksestä. Koska Albu-Salih oli kaiken lisäksi irrottanut naisen pään ja sytyttänyt tulipalon tämän vuoteessa, rikosta on pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Käräjäoikeus tuomitsi irakilaismiehen maksamaan erilaisia korvauksia valtiolle, vakuutusyhtiöille, kerrostaloyhtiölle ja kuolinpesälle yhteensä 93 344,36 euroa. Albu-Salihin puolustusasianajajan palkkio 2119,66 euroa jää veronmaksajien tappioksi.

Lähteet Iltalehti, Satakunnan käräjäoikeuden tuomio ja tuomiolauselma

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit