Muu maailma

Satelliittikuvat paljastivat Pohjois-Korean diktaattorin junan

Photo by Simon Rosengren from Pexels.

Aivan ilmeisesti Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong Unille kuuluva juna näkyy satelliittikuvassa pysähtyneenä Kimin residenssin edustalle.

Pohjois-Korean hallinto ei ole tiedottanut kommunistidiktatuurin johtajan terveydentilasta, mutta satelliittikuvat vahvistavat Etelä-Korean tiedustelun arvelut, että Kim ei olisi pääkaupungissa, Pjongjangissa.

Juna on ollut Wonsanissa Pohjois-Korean itärannikolla huhtikuun 21. päivästä saakka, kertoo Evening Standard.

Arvelut diktaattorin menehtymisestä epäonnistuneen sydänleikkauksen johdosta ovat liipaisseet spekulaatiot siitä, kuka tulee seuraavaksi johtamaan ydinasevaltiota, jota Kimien suku on hallinnut jo seitsemän vuosikymmentä.

Pohjois-Korean poliittinen tasapaino on tähän saakka perustunut yksinomaan ulkopuoliselta maailmalta sulkeutumiseen, väestön tiukkaan kontrollointiin sekä vallan pitämiseen Kimien suvulla.

Jos Kim osoittautuisi kuolleeksi tai kyvyttömäksi pitämään valtaa, seuraajaksi saattaa nousta hänen siskonsa Kim Yo-jong.

Kim tapatti velipuolensa Kim Jong-namin Malesiassa vuonna 2017, ja Kimin vanhempi veli, isänsä tyttömäiseksi kutsuma Kim Jong-chul vaikuttaa olevan kiinnostuneempi kitaran soitosta kuin diktaattorin urasta.

  • 51
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset