Muu maailma

Saudi-Arabian hallinto jäljittää karkuteillä olevat naiset matkapuhelimien avulla

Kuva Shutterstock.

Rajoitettua elämäänsä paenneet naiset voidaan jäljittää matkapuhelimen IMEI-koodin avulla Saudi-Arabiaan palauttamista varten.

Elämäänsä Saudi-Arabiasta paenneet naiset ovat paljastaneet, että maan hallinto on yrittänyt käyttää heidän matkapuhelimiensa IMEI-koodia naisten paikallistamiseksi ja tuomiseksi takaisin kuningaskuntaan, kertoo Morocco World News.

Kaksi naista kertoi Business Insiderille, että saudihallinnon virkailijat ovat kyselleet heidän perheiltään matkapuhelimien myyntipakkauksia. Kolmas nainen, joka on jo palautettu Saudi-Arabiaan, sanoi hänen lakimiehensä kertoneen, että naisen matkapuhelimen IMEI-koodia on käytetty tämän jäljittämiseksi.

IMEI-koodi on 15-numeroinen koodi, joka identifioi matkapuhelimen yksiselitteisesti. Koodi löytyy matkapuhelimen SIM-paikan lähettyviltä ja puhelimen pakkauksesta.

Saudi-Arabian kansallinen informaatiokeskus on myös kehittänyt älypuhelinsovelluksen, jonka tarkoituksena on tarkkailla naisen liikkeitä ja estää maasta poistuminen ilman lupaa. Sovellus lähettää ilmoituksen, kun nainen esittää passin rajalla. Jos holhooja haluaa, rajapoliisi estää naisen matkustamisen.

Saudi-Arabia on antanut naisille jonkin verran vapauksia viime vuosina. Naiset saavat nykyään ajaa autoa holhoojan suostumuksella, käydä katsomassa urheilukilpailuja ja ryhtyä yrittäjäksi holhoojan suostumuksella.

Vapauksista huolimatta naisia pakenee maasta. Saudinaiset hakevat yleensä turvapaikkaa jostain toisesta maasta, jotta heitä ei saataisi palautettua ilman heidän tahtoaan takaisin islamilaiseen kuningaskuntaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit