Eurooppa

Saudiprinssi haluaa päästää naiset liikenteeseen

Saudiprinssi Alwaleed on vaatinut maassaan pikaista lopettamista naisia koskevalle ajokiellolle.”Lopettakaa keskustelu. Naisten on aika ajaa autolla,” prissi Alwaleed bin Talal sanoi Twitter-tilinsä kautta, @Alwaleed_Talal, lähetetyssä twiitissä. Alwaleed on Saudien kuninkaallisen perheen harvinaisen suorapuheinen jäsen. Prinssillä ei ole poliittista valtaa, mutta hän on Kingdom Holding Co:n hallituksen puheenjohtaja. Yrityksen osakesalkkuun kuuluu muun muassa yhdysvaltalainen pankkijätti Citigroup sekä Euro Disney -puisto.

Alwaleed on pitkäaikainen naisten oikeuksien puolestapuhuja Saudeissa, jossa naisten oikeuksia on rajoitettu eniten maailmassa, ja joka on ainoa maa, missä naiset eivät saa ajaa autoa.

Alwaleedin virasto antoi hänen twiittinsä lisäksi tiedonannon, jossa perusteltiin prinssin lausuntoa ajokiellon lopettamiseksi.

”Naisten ajokielto vastaa naisten koulutuksen, tai heidän oman identiteettinsä kieltämistä, Alwaleed sanoi lausunnossa. ”Ne ovat kaikki perinteisen yhteiskunnan epäoikeudenmukaisia toimenpiteitä, paljon enemmän rajoittavia, kuin uskonnon säännöissä vaaditaan,” hän sanoi.

Hän myös perusteli kantaansa taloudellisella näkökulmalla. Jos naiset eivät saa ajaa autoa, heidän aviomiehensä joutuvat ottamaan vapaata töistään kuljettaakseen heitä, tai maksamaan taksikuljetuksen.

Kuningashuoneesta on myös kuulunut maltillisempia lausuntoja, joiden mukaan yhteiskuntaa ei voi pakottaa muuttumaan, vaan asian suhteen on edettävä suostuttelun kautta.

AFP

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa