Muu maailma

SDF vangitsi 6 ISIS-terroristia – joukossa ruotsalainen ja saksalainen jihadisti

Islamilaisen valtion taistelija. Kuva Wikimedia Commons.

Syyriassa ISIS:n taistellessa viimeisistä alueista vangiksi otettujen ISIS-taistelijoiden määrä kasvaa. Vangittujen joukossa on myös Euroopasta lähteneitä jihadisteja. Syyrialainen virkailija vaatii lähtömaita ottamaan vangitut jihadistit vastaan ja tuomitsemaan heidät.

Syyrian demokraattiset voimat (SDF) sai vangiksi useita ISIS-terroristijärjestöön kuuluvia islamisteja edetessään Itä-Eufratiin viime viikolla.

SDF:n tiedotuksen mukaan heidän joukkonsa saivat kiinni 6 islamistia, joista kaksi on lähtöisin Euroopasta.

Jihadistit saatiin kiinni Murashidan kaupungissa, ja SDF:n tiedotuksen mukaan kiinniotetut ovat Abrar Mohammad (Ruotsi), Emrah Rıfat Ozanoğlu (Turkki), Dmitry Simonov (Venäjä), Mahmoud Se’id Ateb (Saksa), Nicholas Joseph Lee, (Latinalainen Amerikka) sekä Hisham al-Arabi (Marokko).

Kuva YPG.

Abdul Hamid al-Muhabash, koillis-Syyrian demokraattisen autonomisen hallinnon (DAA) varapuheenjohtaja sanoi, että hänen hallintonsa on vaatinut useita maita ottamaan takaisin maassa olevat islamistit. Sen sijaan, että Syyrian hallinto tuomitsisi nämä terroristit, näiden lähtömaiden tulisi ottaa terroristit vastaan ja tuomita heidät.

– Hallinto ja Syyrian kansalaiset vaativat valtioita, joista nämä ISIS-taistelijat ovat lähtöisin – kaikkiaan yli 50 kansallisuutta – tuomitsemaan heidät perustuslakiensa mukaan, al-Muhabash sanoi.

Vangittujen islamistien määrä kasvaa nopeasti, sillä ISIS on lähes kokonaan lyöty sen viimeisellä hallinnassa olevalla alueella Deir al-Zorissa.

  • 489
    Shares

Liity kannattajajäseneksi