Kotimaa Rikos

SDP:n Hussein on petosten lisäksi tuomittu myös lievästä pahoinpitelystä

Turun oikeustalo. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin menneisyydestä löytyy julkisuuteen tulleiden petostuomioiden lisäksi myös syyte pyörävarkaudesta sekä tuomio lievästä pahoinpitelystä.

Sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu Helsingissä, Abdirahim ”Husu” Hussein jäi kiinni valehtelusta kerrottuaan pysäyttäneensä ajamansa taksin moottoritiellä ja pyytäneensä rasistista matkustajaa poistumaan kyydistä. Taksi Helsinki -yhtiön selvitysten lopputuloksena Husseinin väittämää asiakkaan kyydistä poistoa ei ole tapahtunut.

Lopulta Hussein myönsi valehdelleensa. Helsingin SDP:n valtuustoryhmä päätti Husseinia kuultuaan erottaa tämän SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka epäasiallisen käytöksen vuoksi. Taksi Helsinki puolestaan antoi huomautuksen Husseinille asiakaspalveluasenteesta ja käytöksestä.

Koska Hussein on julkisuuden henkilö ja kertoo olevansa poliitikko, joiden luotettavuus on yhteiskunnallisesta näkökulmasta katsottuna tärkeää, Iltalehti selvitti Husseinin taustoja.

Kävi ilmi, että Hussein on saanut tuomiot kolmesta petoksesta. Husseinin sakkorangaistukset on annettu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vuosina 2001, 2002 ja 2006, ja petosten kohteena ovat olleet Kela ja Turun kaupungin sosiaalitoimi. Tuomioiden tultua ilmi Hussein myönsi petokset.

Turun käräjäoikeudesta löytyy kuitenkin vielä tuomio ja syyte, joita Hussein ei ole tuonut julkisuuteen.

Vuonna 1997 Husseinia syytettiin Turun käräjäoikeudessa pyörävarkaudesta, minkä teon Hussein oikeudessa myönsi väitettyään ensin luulleensa pyörää omakseen. Puolustuksekseen Hussein väitti käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan syyllistyneensä tekoon alaikäisyydestä johtuneen tietämättömyyden vuoksi. Turun käräjäoikeus jätti Husseinin tuomitsematta perustellen asiaa Husseinin ymmärtämättömyydellä ja harkitsemattomuudella.

Hussein on tuomittu vuonna 1998 Turun käräjäoikeudessa lievästä pahoinpitelystä 10 päiväsakkoon. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Hussein väitti toimineensa itsepuolustukseksi, mutta käräjäoikeuden mukaan Husseinin käyttämä väkivalta ei ollut välttämätöntä toisen ulkomaalaisnuorukaisen hyökkäyksen pysäyttämiseksi tai suhteessa tilanteen vaarallisuuteen.

– Olen itse muslimi, olen harras muslimi, rukoilen ja kaikkea muuta teen, siitä huolimatta en ole… 20 vuotta tässä maassa ollut, en oo mitään rikoksiin, toisin kuin vieressäni istuva ystävä, on niinku tehnyt, Hussein totesi vuonna 2014 Ylen A-Studiossa. Vieressä istuvalla ystävällä Hussein viittasi samassa ohjelmassa vierailleeseen Jussi Halla-ahoon.

Hussein ei ole kertonut tuomioistaan SDP:lle, vaikka hän on allekirjoittanut kaavakkeen, jossa kysytään asiasta.

Lähteet Turun [nyk. Varsinais-Suomen] käräjäoikeuden asiakirjat.
Korjattu otsikkoa 21.11 klo 7:30.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa