Eurooppa Rikos

Sea Watch 3 -aluksen kapteeni on pidätetty

Kuvakaappaus Youtube.

Italian sisäministeri Salvini:  Rikollinen on pidätetty.

Matteo Salvini on tyytyväinen Sea Watchin saksalaisen kapteeni Carola Racketen pidätyksen johdosta, kertoo Il Giornale.

– Rikollisten aluksen risteily ympäri Välimerta on nyt loppu, Salvini totesi.

Sea Watch 3:n kapteeni Carola Rackete pidätettiin tämän mistään piittaamattoman toiminnan takia, jolloin kapteeni rikkoi maahantulokieltoa ja ajoi laivansa laituriin Lampedusalla.

Oikeus on toteutunut

– Pyysimme pidättämään rikollisen, joka tänä yönä vaaransi lisäksi italialaisten poliisien hengen, sakkoja tälle ulkomaiselle kansalaisjärjestölle, sen aluksen takavarikointi. Sen risteily ympäri Välimerta lakeja rikkoen ja kaikki maahanmuuttajat muihin Eurooppaan maihin kuljettaen päättyi tähän. Minusta näyttää, että oikeus on nyt toteutunut, sisäministeri sanoi.

Salvini myös kiitti viittä Euroopan maata, jotka ilmoittivat ottavansa vastaan laivalla olleet 40 siirtolaista.

Salvini osoitti sormella myös viittä italialaista kansanedustajaa: Matteo Orfini, Graziano Delrio, Davide Faraone (sosiaalidemokraatit), Nicola Fratoianni (Italian vasemmisto) ja Riccardo Magi (Radikaalit). He olivat viettäneet kaksi päivää Sea Watchilla ja he olivat komentosillalla sinä yönä, kun Rackete ”murskasi” Guardia di Finanzan moottoriveneen laskeakseen maihin merestä poimitut.

– Jos olisin he tai heidän äänestäjänsä, niin häpeäisin, sanoi varapääministeri.

Suomi osoittaa solidaarisuutta ja ottaa vastaan Sea Watch 3:n siirtolaisia

Suomi on yksi viidestä maasta, jotka ottavat vastaan Sea Watch 3 -aluksen siirtolaisia. Hallituksen EU-ministerivaliokunta linjasi kokouksessaan perjantaina, että Sea Watch 3 -alukselta voidaan ottaa vastaan enintään kahdeksan sen 40 siirtolaisesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit