Eurooppa Rikos

Sea-Watch 3 -aluksen kapteeni on vapautettu – ”Kyse ei ole oikeudesta vaan ideologiasta”

Kuva Pixabay.

Laittomien siirtolaisten tuominen Italiaan väkivalloin ja poliisimoottoriveneen ruhjominen sekä sen miehistön hengen vaarantaminen ei ole rikos.

Sisilian Agrigenton kaupungin tutkintatuomari Alessandra Vella vapautti pidätettynä olleen Sea-Watch 3:n kapteeni Carola Racketen. Il Giornale kirjoittaa päätöksen olevan häpeällinen ja yleistä oikeustajua loukkaava.

Lehden mukaan kyse ei ole oikeudesta, vaan ideologiasta.

– Tämän havaitsemiseksi riittää niiden petollisten ja kavalien perustelujen lukeminen, joilla tutkintatuomari yrittää oikeuttaa päätöksensä. Sota-aluksen vastustamista ja sitä vastaan käytettyä väkivaltaa koskevan rikoksen huomioimatta jättäminen perustellen sitä ”syrjinnällä” ja kytkien mukaan ”velvollisuuden täyttämiseen”, ja täydentäen sitä vielä ”ihmishenkien pelastamisella mereltä” on varsinainen juridinen Frankenstein.

Lehti muistuttaa, että Racketen tämän murtautumisessa Lampedusan satamaan ei ollut mitään suhteellisuudentajua ja järkeä.

– Kapteeni oli päättänyt pitää ihmislastin laivansa kannella kolmen viikon ajan, eikä se johtunut velvollisuudesta, vaan puhtaasti poliittisesta päätöksestä laskea lasti maihin vain ja ainoastaan Italiassa. Lisäksi Strasbourgin tuomareiden ratkaisun ja säännöllisesti laivalla käyneiden lääkärien arvioiden mukaan kukaan siirtolaisista ei ollut hengenvaarassa.

Il Giornale arvostelee tutkintatuomari Alessandra Vellan näkemystä oikeudesta ja laeista.

– Hänelle, kuten saksalaiselle Racketelle laittomien siirtolaisten tuominen Italiaan oikeuttaa rikoslain rikkomisen lisäksi myös vaarantamaan univormuissa lakeja toimeenpanevien ja instituutioitamme puolustavien ihmisten hengen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit