Eurooppa Rikos

Sea Watch 3 -alus lähes murskasi Italian poliisin veneen tuodessaan laittomia siirtolaisia Lampedusaan

Carabinieri. Kuva Gianluca Prioli / Flickr / CC BY 2.0

Sea Watch 3 lähes murskasi Italian viranomaisten moottoriveneen tuodessaan Välimereltä pelastamiaan siirtolaisia Lampedusaan. Syyte ”merionnettomuuden aiheuttamisesta” voi johtaa yli 10 vuoden vankeustuomioon.

Saksalaisen Sea Watch 3:n  päällikkö Carola Rackete käytti väkivaltaa välttääkseen kiellon tulla Lampedusan satamaan, kertoo Il Giornale. Sea Watch 3 saksalaisen Carola Racketen komentamana toi kyydissään olevat 40 laitonta siirtolaista väkivalloin Italian ulkosaareen Lampedusaan Välimerellä.

Sea Watchin toimet olivat läpikotaisin rikollisia

Sea Watch on niin suuri alus, että se olisi pystynyt murskaamaan Guardia di Finanzan moottoriveneen laivan ja laiturin väliin. Oli onnenkauppaa, että kapteenin toimenpide ei koitunut kohtalokkaaksi moottoriveneessä olleille poliiseille. Selvää kuitenkin on, että teko tulee johtamaan koviin rangaistuksiin tulevassa oikeusprosessissa.

Sisäministeri Matteo Salvini kutsui tekoa ”rikokseksi”. Kapteeni tulee saamaan syytteen laittoman maahanmuuton edistämisestä, sota-aluksen vastustamisesta ja myös yrityksestä aiheuttaa merionnettomuus. Jälkimmäinen rikos voi koitua raskaaksi Racketelle, sillä rangaistusasteikko on 5-12 vuotta vankeutta.

Sea Watch ei piitannut viranomaisten yrityksistä estää satamaan tulo

Sea Watchin loukatessa maihinnousukieltoa Guardia di Finanzan moottorivene oli vartioimassa laituria kulkien edestakaisin laiturin ääripäiden välillä estääkseen Sea Watchin tulon satamaan. Rackete ei piitannut tästä ollenkaan, vaan suuntasi laituriin. Poliisin moottorivene jäi siten puristuksiin aluksen ja laiturin väliin.

Guardia di Finanzan taholta kerrotaan pelosta, jonka nuo kauhun hetket aiheuttivat.

– Päällemme tuli 600 tonnia painava hirviö. Olimme hengenvaarassa. Sea Watch teki rikollisen toimen, puristuimme laiturin reunaa vasten.

Italian viranomaiset pidättivät Carola Racketen satamaan murtautumisen jälkeen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit