Eurooppa Maahanmuutto

Sea Watch 3:n Välimereltä tuomien siirtolaisten tuomiot Italiassa: seksuaalinen väkivalta, murha, kidutus, ihmissalakuljetus

Sea Watch 3. Kuva Chris Grodotzki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Syksyllä 2019 saksalainen Carola Rackete toi Eurooppaan lukuisia laittomia siirtolaisia Välimereltä. Nyt kolme Racketen siirtolaisista on tuomittu raskaista rikoksista.

Guinealainen 22-vuotias Mohamed Condè sekä egyptiläiset 26-vuotias Hameda Ahmed ja 24-vuotias Mahmoud Ashuia on tuomittu Italiassa 20 vuodeksi vankeuteen Libyassa suoritetuista raskaista rikoksista kuten rikollisjärjestön perustamisesta, seksuaalisesta väkivallasta, ihmissalakuljetuksesta, kidutuksesta ja murhasta.

Italiaan rikolliset toi viime kesänä saksalainen Välimerellä operoineen Sea Watch 3 -pelastusaluksen kapteeni Carola Rackete. Miehet pidätettiin syyskuun 16. päivä 2019 Messinassa.

Carola Rackete. Kuva Paul Lovis Wagner / Wikimedia Commons.

Italian sisäministeriö ei ole kertonut, että miehet toi Italiaan juuri Racketen kipparoima Välimeren pelastusalus Sea Watch 3. Sen sijaan paljastus on Il Giornalen tutkivan journalismin tulosta.

Viime kesänä Italian viranomaiset pidättivät Racketen, kun Sea Watch 3 lähes murskasi Italian viranomaisten moottoriveneen tuodessaan Välimereltä pelastamiaan siirtolaisia Lampedusaan. Italian viranomaiset kuitenkin vapauttivat Racketen.

Lokakuussa 2019 Rackete sai raikuvat aplodit EU-parlamentin sisäasiain valiokunnassa. Tunteikkaassa esiintymisessään Rackete puhui meressä ajelehtivista ruumiista lisäten, että vastaanotto Lampedusalla oli kuin ”laivassa olisi rutto”.

Valiokunnan kansallismielisellä laidalla hänet nimettiin kuuluvaksi rikollisverkostoon. Belgialainen Tom Vandendriessche (Vlaams Blok) lausui: ”Teidän ei tulisi olla täällä vaan vankisellissä”.

  • 432
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset