Eurooppa Maahanmuutto

Sea-Watch -järjestön etsintäkone asetettiin lentokieltoon Välimerellä

Kuvituskuva. Cirrus SR22. Kuva JetRequest.com / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Italian viranomaiset ovat maattaneet lentokoneen, jota ei-valtiollinen järjestö Sea-Watch on käyttänyt Välimerellä siirtolaisten paikallistamiseen. Sea-Watch väittää, että lentokiellon taustalla on pyrkimys estää meripelastus. Italian ilmailuviranomaisen mukaan konetyyppi ei sovellu ammattikäyttöön.

Perjantaina Italian kansallinen ilmailuviranomainen ENAC asetti Moonbird -nimisen Cirrus Sr22 -koneen lentokieltoon. Kiellon astuessa voimaan kone oli Lampedusalla.

Sea-Watch -järjestö on käyttänyt konetta siirtolaisten paikallistamiseen Välimerellä.

Italian viranomaiset ovat sulkeneet silmämme Välimerellä, totesi Sea-Watchin tiedottaja Giorgio Lunardi.

– Perjantaista alkaen Moonbird -koneemme ei ole voinut lähteä ilmaan tarkkailemaan, mitä keskisellä Välimerellä Lampedusan ja Libyan välissä tapahtuu, Lunardi twiittasi.

Lunardin mukaan maattamisen syynä on Italian hallituksen pyrkimys varmistaa, että ”kukaan ei saa tietää, mitä Välimerellä tapahtuu”. Tiedottajan uskoo, että Italian viranomaisten mielestä järjestö ”on ollut liian kauan merellä raportoimassa”.

Ilmailuviranomaisen mukaan konetyyppi ei sovellu ammattimaiseen käyttöön, jollaiseksi SAR-toiminta (Search And Rescue) luokitellaan.

Järjestön Sea-Watch 3 -alus on ollut kesäkuun lopusta saakka pidätettynä Porto Empedoclen satamassa teknisten ja turvallisuutta sekä ympäristönsuojelua koskevien epäselvyyksien vuoksi.

Lähde Open online.

  • 175
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset