Eurooppa Maahanmuutto

Sebastian Kurz: Itävalta ei osallistu Välimeren siirtolaisten jakamiseen

Sebastian Kurz. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0

Itävallan liittokansleriksi toistamiseen nouseva Sebastian Kurz (ÖVP) ilmoittaa, ettei maa hänen johdollaan osallistu Saksan sisäministerin Horst Seehoferin (CSU) suunnitelmiin Välimeren yli tulevien pakolaisten jakamisesta EU-maiden kesken.

Sebastian Kurz sanoi Bild am Sonntagin haastattelussa, että Itävallan asenne on yksiselitteinen.

– Pakolaiset Välimereltä on palautettava kotimaihinsa tai niihin maihin, joiden kautta he ovat tulleet.

Horst Seehofer on esittänyt suunnitelman kiintiöidystä jaosta jäsenmaihin ja luvannut Saksan ottavan 25 prosenttia laivoilla tulijoista.

Itävallan ykköspoliitikko tähdensi, että hänen maansa on jo ottanut vastaan enemmän pakolaisia kuin suhteellista olisi.

– Meillä on kädet täynnä työtä pyrkiessämme integroimaan turvapaikan saaneet yhteiskuntaamme. Mielipiteeni maahanmuuttopolitiikasta on vuosikausia ollut selvä, enkä sitä tule muuttamaan.

Nousussa olevien pakolaislukujen osalta Kurz alleviivasi, että on tehostettava unionin ulkorajojen valvontaa, jotta oltaisiin valmiina uudelleen kasvavien pakolaismäärien varalta.

Kurzin mielestä on vaikea ennustaa tulijoiden määrää. Asia riippuu myös Euroopasta itsestään. Jos EU auttaa paikan päällä, mutta ei hyväksy laitonta maahantuloa, ei kriisi tule toistumaan vuoden 2015 kaltaisena.

ÖVP:n puheenjohtaja tuomitsee Hallen attentaatin. Vastenmielinen teko, joka järkyttää syvästi. Eurooppa näyttää tulleen epävarmemmaksi juutalaisille. Tarvitaan päättäväisyyttä uusnatseja vastaan. Mutta samalla on myös taisteltava lujasti islamistien maahantuomaa antisemitismiä vastaan. Tarvitsemme maksimaalista turvallisuutta, sanoi Kurz.

Lähde Focus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit