Kotimaa Politiikka

Sebastian Tynkkynen: Yhdenvertaisuusvaltuutettu käyttää asemaansa väärin ja pyyhkii kansalaisten huolilla lattiaa

Sebastian Tynkkynen.

Sebastian Tynkkynen (ps.) sanoo yhdenvertaisuusvaltuutetun ”pyyhkivän kansalaisten huolilla lattiaa” ja käyttävän asemaansa väärin.

– Nyt pidetään ääntä! Yksi kuntavaalien aikana minulle kirjoittaneista naisista törmäsi uutiseen, jossa Kirsi Pimiä oli yhdenvertaisuusvaltuutettuna kyseenalaistanut luvan kanssa julkaisemani kansalaisten viestit ja syyttänyt kansalaisten lähettämien viestien julkaisemista rasistiseksi toiminnaksi, Sebastian Tynkkynen kirjoittaa Facebook-sivullaan ja viittaa naisen hänelle lähettämään viestiin, jossa tämä vahvistaa kuntavaalien aikaisen kertomuksensa.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä (vihr.) on kertonut, että Tynkkysen kuntavaalikampanjan aikana lähettämistä someviesteistä on tehty tutkintapyyntö Oulun poliisille. Viesteissä Tynkkynen toi esille ahdistelua kokeneiden kansalaisten huolia.

Tynkkynen sanoo olevansa poliitikkona velvoitettu tuomaan kansalaisten äänen ja tahdon päätöksenteon areenalle.

– Kansalaiset äänestävät meidät valtuustoihin ja olemme heidän asioidensa ajajia. Näin ollen yhdenvertaisuusvaltuutetulla ei ole mitään oikeutta määrittää, mitkä kansalaisten asiat eivät ansaitse tulla nostetuksi esiin. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ei voi määrittää poliittista agendaa, kansalaiset ja heidän valitsemansa poliitikot määrittävät. Erityisen ongelmalliseksi tilanteen tekee vielä se, että yhdenvertaisuusvaltuutettu on oikeusministeriön virkamies, ja oikeusministeriö vastaa Suomessa järjestetyistä vaaleista, Tynkkynen ryöpyttää.

Sebastian Tynkkynen sanoo antaneensa äänen kansalaisten huolille ja olevansa Oulun kaupunginvaltuutettuna velvoitettu edistämään kuntavaalikampanjan aikana esille nostamiaan asioita, eikä ymmärrä, kuinka yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtäviin voi kuulua kansalaisten huolien esille tuomisen estäminen.

– Näin demokratia toimii. Nainen oli todella vihainen, koska yhdenvertaisuusvaltuutettu oli samalla tullut pyyhkineeksi tämänkin kansalaisen äänen, joka ei halunnut nimeään esiin. Tämäkin nainen oli joutunut rajun ahdistelun kohteeksi ja yhdenvertaisuusvaltuutettu oli pyyhkinyt kansalaisen huolella lattiaa. Ei kuvittelisi kuuluvan varsinkaan yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtäviin, Tynkkynen lataa.

Turkulaisen, ahdistelun kohteeksi joutuneen naisen Sebastian Tynkkyselle lähettämä tuen ilmaisu on kokonaisuudessaan lainattuna alla:

Luin eri medioista, että Sebastian Tynkkysen kuntavaalikampanja etenee poliisitutkintaan. Yhtenä syynä olivat kansalaisilta tulleet nimettömät viestit, joita Tynkkynen julkaisi Facebookissa.

Olen yksi niistä kansalaisista, joka lähetti Tynkkyselle viestin omista kokemuksistaan. Viestissäni kertomani ahdistelutapaukset pitävät täysin paikkansa. Yksi ahdisteluista eteni oikeuteen asti, sillä tekijä varasti myös lompakkoni, joten siitä löytyy ihan virallista todistusaineistoa. Poliisi, jonka kanssa keskustelin ahdistelutapaukseni tiimoilta sanoi, että samankaltaiset ahdistelut ovat lisääntyneet todella paljon, mutta harvemmin tapaukset etenevät mihinkään, koska uhrit ovat usein niin humalassa, etteivät muista tekijöistä mitään. Poliisi myös kehotti minua hankkimaan pippurisumutteen.

Naisten ei ole enää niin turvallista kävellä kaduilla kuin aikaisemmin. Tähän on syynä maassamme harjoitettu maahantulopolitiikka. Kun Tynkkynen toi tämän epäkohdan esille, niin hänen ei todellakaan kuuluisi joutua siitä rikostutkintaan, vaan saada kunniamitali naisten oikeuksien puolustamisesta.

Itseäni kauhistuttaa sananvapauden tila Suomessa. Faktojen esiintuominen ei saisi missään nimessä olla mahdollisesti oikeustoimiin johtavaa toimintaa. Siksi haluankin osoittaa tukeni Tynkkyselle ja ilmiantaa itseni yhdeksi niistä, joka lähetti hänelle omiin kokemuksiin pohjautuvan viestin kuntavaalikampanjan aikana.

Vihreiden erityisavustajana aikaisemmin toiminut nykyinen valtion virkamies Kirsi Pimiä, sinä olet käyttänyt asemaasi väärin ja olet anteeksipyynnön velkaa kaikille niille naisille, jotka ovat uskaltaneet toivoa ääntään kuuluviin, koska heitä ahdistellaan seksuaalisesti, Oulun kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen vaatii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa