Eurooppa Politiikka

Seehofer varoittaa suosiotaan kadottavaa Merkeliä kun taistelu turvapaikkapolitiikasta eskaloituu: ”Missä mennään?”

Kuvat Horst Seehofer / Henning Schlottmann / CC BY-SA 3.0; Angela Merkel / Andreas Trojak / CC BY 2.0
Saksan liittokanslerin toimiin tyytymätön sisäministeri Seehofer varoittaa tätä puolueiden koalition hajoamisella. Samaan aikaan turvapaikkajärjestelmäkriisi syö liittokansleri Merkelin kannatusta entisestään.

Sisäministeri Horst Seehofer sanoo toimivansa CSU:n tuki takanaan ja varoittaa liittokansleri Angela Merkeliä, että jos tämä ei ole tyytyväinen sisäministerin toimintaan, CSU/CDU -koalitio pitäisi lopettaa, kertoo Kronen Zeitung.

Seehoferin CSU-puolue on asettanut turvapaikkajärjestelmää koskevissa asioissa Merkelille kesäkuun lopun takarajaksi, mihin mennessä liittokanslerin tulee ilmoittaa kantansa. Vihainen ja turhautunut Seehofer kysyikin perjantaina Passauer Neue Pressessä Merkeliltä ”Missä mennään” ja painotti olevansa huolissaan maansa turvallisuudesta ja yleisestä järjestyksestä.

”Nyt on päätösten teon  aika”

Sisäministeri Seehofer painottaa, että jos ”eurooppalaista ratkaisua” ei pikaisesti löydy, pitää toimia kansallisella tasolla. Hänen mukaansa nyt on päätösten teon aika.

Vain Merkel ja Seehofer ovat nähneet koko Seehoferin suunnitelman sisällön. Seehoferin mukaan Merkel on samaa mieltä suurimmasta osasta sen sisällöstä. Merkel yrittää kuitenkin saada aikaan Euroopan tasoista ratkaisua mieluummin kuin lähtee tukemaan Seehoferin kansallista ratkaisua.

Seehoferin suunnitelman keskeisenä tavoitteena on perustaa ”ankkurikeskuksia”, joissa turvapaikanhakijat oleskelisivat saapumisestaan aina turvapaikkahakemuksen käsittelyyn ja turvapaikkapäätökseen asti. Suunnitelma sisältää myös mahdollisuuden käännyttää turvapaikanhakijoita jo maan rajalta.

Merkelin viimeinenkin kannatus katoaa turvapaikkajärjestelmäkriisiin

The Local Germany kertoo, että perjantaina julkaistu YouGov-tutkimusyhtiön tekemä mielipidemittaus on Merkelin kannalta tylyä luettavaa: vain 42 prosenttia saksalaisista haluaa Merkelin jatkavan hallituksen päänä.

Merkelin kannatus on korkein vihreän Bündnis 90/Die Grünen ja äärivasemmistolaisen Die Linken keskuudessa. Vihreistä jopa kaksi kolmesta haluaa Merkelin jatkavan ja äärivasemmistolaisista 48 prosenttia. Kansallismielisen AfD:n kannattajista vain 6 prosenttia haluaa nähdä Merkelin jatkavan.

Puolet kyselyyn vastaajista uskoo, että Merkelin hallitus ei tule näkemään vaalikauden loppua, vuotta 2021.

  • 243
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset