Kotimaa

Seinäjoesta eurooppalaisen rahtidrooniverkoston tukikohta

Kuvakaappaus Youtube.

Keskipitkien välimatkojen miehittämättömien rahtikuljetusten kehittäjä Dronamics alkaa operoida myös Seinäjoen lentoasemalta.

Brittiläis-bulgarialainen Dronamics on solminut yhteistyösopimuksen nyt myös Seinäjoen lentoaseman kanssa. Tavoitteena on aloittaa miehittämättömät rahtilennot vuonna 2022.

Dronamicsin rahtikenttäverkostossa ovat Liege Belgiasta, Brescia Italiasta, Osijek Kroatiassa ja Skövde Ruotsissa.

– Uskomme Seinäjoen visioon verkkokaupan logistisesta keskittymästä. Tavoitteenamme on synnyttää Eurooppaan uudenlainen ketterä jakeluverkosto suurille verkkokauppatoimijoille. Liegen rahtikenttä toimii jo mm. Alibaban jakelukanavana, jonka kautta Kiinan verkkokaupan rahti voidaan kuljettaa ympäri Eurooppaa ja Seinäjoen kautta myös Suomeen, Dronamicsin liiketoiminnan kehitysjohtaja Ivet Vidinova toteaa.

Dronamics toimittaa tämän vuoden aikana Seinäjoen lentoasemalle tukiaseman laitteineen ja järjestelmineen lentojen aloittamiseksi. Samalla koulutetaan henkilökunta hoitamaan kuljetuksia. Työpaikkoja on luvassa alkuun ainakin viisi.

Nopeat, luotettavat ja kustannustehokkaat tavarakuljetukset ovat Dronamicsin mukaan jatkossa ”kansalaisoikeus”.

– Lopullinen tavoitteemme on tarjota päivässä perille -kuljetukset maailman jokaiselle kansalaiselle, yhtiön yksi perustaja ja toimitusjohtaja Svilen Rangelov toteaa.

Dronamicsin tavoitteena on kehittää tiheä rahtidrooniverkosto, jossa jokaisessa Euroopan maassa on aluksi vähintään yksi tukikohta. Rahtien siirtelyyn hyödynnetään patentoitua kiinteäsiipistä Black Swan -kuljetusdroonia, joka pystyy kuljettamaan kerrallaan 350 kiloa rahtia ja operoimaan peräti 2500 kilometrin säteellä.

Vuonna 2018 Dronamics julkaisi videon rahtidroonin pienoismallin testeistä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit