Eurooppa Maahanmuutto

Seitsemän henkilöä joutuu syytteeseen italialaisessa vastaanottokeskuksessa havaittujen väärinkäytösten vuoksi

Kuva Pixabay.

Kolme virkamiestä ja neljä työntekijää on saanut syytteet turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa suoritetuista petoksista ja vastaanottokeskuksen hallinnon varoittamisesta ennen tarkastusta.

Venetsian maakunnassa sijaitsevassa Conan vastaanottokeskuksessa majaili jopa 1500 turvapaikanhakijaa ennen sen sulkemista vuoden 2018 lopussa. Vastaanottokeskuspalveluja tuottavan Edeco-yhtiön hallinnoima keskus toimi entisen sotilastukikohdan alueella.

Lokakuun 9. kuluvaa vuotta kolme entistä venetsialaista viranhaltijaa Domenico Cuttaia, Carlo Boffi, ja Vito Cusumano saivat syytteet vastaanottokeskuksen varoittamisesta ennen tulevaa tarkastusta, kertoo Nuova Venezia.

Miehet soittivat suoraan vastaanottokeskuksen henkilökunnalle, jotta keskuksen hallinto voisi välttää huomautukset tarkastuksessa. Yksi varoitetuista oli YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n työntekijä. Kolmea viranhaltijaa syytetään myös petoksesta, sillä he antoivat Edeco-yhtiön jättää noudattamatta sopimusehtoja.

Tarkastuksista varoittamisen lisäksi tarkastusraportteja väärennettiin.

Myös neljää Edeco-yhtiön entistä johtajaa – Simone Borile, Sara Felpati, Gaetano Battocchio ja Annalisa Carraro – syytetään petoksesta. He jättivät sopimusehdot täyttämättä hankkimalla vähemmän tarvikkeita ja palkkaamalla vähemmän henkilökuntaa kuin sopimus olisi edellyttänyt.

Conan vastaanottokeskuksessa oli sen toiminnan aikana ongelmia, joiden väitettiin johtuneen tarvikkeiden ja henkilökunnan vähyydestä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa