Muu maailma

Seitsemän ranskalaista ISIS-miestä tuomittiin Irakissa hirtettäväksi

Kuva Nicolas Raymond / Flickr / CC BY 2.0

– Tuomio on kuolema, olivatpa he osallistuneet taisteluihin tai eivät, tuomari Ahmed Mohamed Ali sanoi.

Seitsemän Ranskan kansalaista joutui Irakissa oikeuden eteen vastaamaan ISIS-järjestössä tekemistään teoista. Kaikki tuomittiin kuolemaan hirttämällä, kertoo The New York Times

ISIS-miehet kertoivat toimineensa veronkerääjänä, arabian kielen opettajana, sotilaskouluttajana, kanakauppiaana, hoitajana ja sotilaana. Oikeudenkäynnissä yhdenkään ei osoitettu syyllistyneen väkivaltarikoksiin. Nelipäiväisen oikeudenkäynnin päätteeksi kaikki tuomittiin kuitenkin kuolemaan.

– Tuomio on kuolema, olivatpa he osallistuneet taisteluihin tai eivät, tuomari Ahmed Mohamed Ali sanoi.

Syyriassa ja Irakissa on otettu kiinni noin 4 000 ISIS-järjestön jäsentä, jotka ovat lähtöisin noin 80 eri maasta. Koillis-Syyrian leireillä on noin 450 Ranskan kansalaista, joilla on ISIS-kytköksiä. Ranskalaiset eivät halua heitä takaisin mistään hinnasta, sillä maassa suoritetut islamilaiset terrori-iskut ovat tuoreessa muistissa.

Irakin terrorismin vastaisten lakien mukaan terroristijärjestöön kuuluminen on rikollinen teko, ja siitä saa saman rangaistuksen kuin esimerkiksi pommi-iskun suorittamisesta – elinkautisen tai kuolemantuomion.

  • 2.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset