Kotimaa Politiikka

Seitsemän tähden liike: ”Lännen Mediassa nollatutkimus” – Paavo Väyrynen puuttui pääministerikyselystä

– Lännen Mediassa nollatutkimus, todetaan Tähtiliikkeen tiedotteessa.

Lännen Media julkaisi tänään tuloksia mielipidemittauksesta, jossa oli selvitetty eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kannatusta seuraavan hallituksen pääministeriksi.

– Tutkimus on arvoton sen vuoksi, että kyselyssä ei ollut mukana yhden eduskuntapuolueen, Seitsemän tähden liikkeen, puheenjohtaja – puoluesihteeri Seppo Hauta-aho toteaa tiedotteessa viitaten puheenjohtaja Paavo Väyryseen.

Kaksi vuotta sitten Taloustutkimus teki vastaavanlaisen mielipidemittauksen. jolloin Ville Niinistö sai suunnilleen saman kannatuksen kuin Pekka Haavisto nyt. Petteri Orpon kannatus on nyt 16 prosenttia eli noin neljä prosenttiyksikköä alhaisempi kuin kaksi vuotta sitten. Antti Rinne saa nyt 12 prosentin kannatuksen, 3,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Juha Sipilän kannatus on romahtanut silloiselta yli 25 prosentin tasolta nykyiseen vain 13 prosenttiin.

Paavo Väyrynen sai kaksi vuotta sitten 7 prosentin kannatuksen, saman kuin Timo Soini.

– On oletettavaa, että Väyrysen henkilökohtainen kannatus on sittemmin vahvistunut, kuten hänen menestyksensä viime vuoden presidentinvaaleissa osoittaa, Hauta-aho muistuttaa tiedotteessa.

Hauta-ahon mukaan Seitsemän tähden liike rp on otettava mukaan kaikkiin eduskuntapuolueita koskeviin mielipidemittauksiin ja puolueen edustajat tulee myös ottaa mukaan kaikkiin paneelikeskusteluihin ja haastatteluihin, joissa muutkin eduskuntapuolueet ovat mukana.

– Olemme eduskuntapuolueena muodollisesti samassa asemassa kuin Siniset, joka ei ollut mukana viime vaaleissa ja joka on tullut merkityksi puoluerekisteriin vasta vaalikauden kuluessa, Tähtiliikkeen puoluesihteeri Seppo Hauta-aho vaatii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa