Kotimaa Rikos

Mies vangittiin Helsingissä alaikäisiin poikiin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäiltynä

Helsingin käräjäoikeus. Kuva: MakeF / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5

Nyt vangittu alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty mies on tuomittu samantyyppisistä rikoksista jo kahdesti aiemmin.

1970-luvulla syntynyt mies vangittiin perjantaina 31.7.2020 Helsingissä todennäköisin syin epäiltynä kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta. Miestä epäillään myös neljästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Asianomistajat eli rikosten uhrit ovat alaikäisiä poikia. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2018–2020.

Poliisi on kirjannut kokonaisuuteen liittyen tähän mennessä viisitoista erillistä rikosilmoitusta. Yli puolet tunnistetuista asianomistajista on ollut rikosten tekohetkellä alle 16-vuotiaita.

Miehen epäillään tutustuneen poikiin netin kautta. Osan kanssa miehen epäillään tavanneen, toisten kanssa hänen epäillään vaihtaneen seksuaalissävytteisiä viestejä ja kuvia. Miehen epäillään tehneen seksuaalisia tekoja tapaamilleen pojille ja hänen myös epäillään maksaneen usealle pojalle seksuaalisista teoista ja kuvista.

– Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa. Tämänhetkisten tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että rikosepäilyjä tulee tutkinnan aikana ilmi vielä lisää. Kaikkien nyt tiedossa olevien asianomistajien henkilöllisyydet ei vielä ole tiedossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 4.11.2020.

Epäilty ei ole ensimmäistä kertaa tuomiolla alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, sillä hänet on tuomittu samantyyppisistä rikoksista jo kahdesti aiemmin.

Vuonna 2006 mies tuomittiin 3,5 vuodeksi vankeuteen noin kymmeneen alaikäiseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Vuonna 2013 mies sai kymmenen vuoden vankeustuomion seksuaalirikoksista ja alaikäisiä uhreja oli tuolloin 40.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit