Kolumnit

Selko-ohjeet opettajille koulujen auetessa

Kuvituskuva. Kuva HaMinh1997 / Wikimedia Commons

Nyt kun Suomen vasemmistohallitus on päättänyt koronapandemian vuoksi suljettujen koulujen avaamisesta, erityisesti lähiopetusta antavien opettajien tulee ymmärtää annetut ohjeet.

Koulut voidaan avata turvallisesti, koska lapset eivät tartuta koronavirusta. Kouluissa on kuitenkin noudatettava rajoituksia, ettei virus tartu lapsiin, joihin se ei tartu, jotta kenenkään turvallisuus ei vaarantuisi.

Opettajien on turvallista työskennellä koulussa, koska lapset eivät tartuta koronavirusta, mutta lasten ja isovanhempien on edelleen syytä pitää etäisyyttä toisiinsa, ettei virus tartu lapsista isovanhempiin.

Etätöiden tekeminen on edelleen suositeltavaa, paitsi opettajien osalta, joiden on tärkeää mennä työpaikalleen kouluun, jossa opettajien kokoukset tulee järjestää etäyhteyden avulla.

Kouluun ei saa mennä, jos on nuha, mutta jos menee ja aivastaa, pitää pestä heti kädet.

Kesäloma alkaa kaksi viikkoa koulujen avaamisen jälkeen, mutta jos siinä välissä sairastuu, pitää jäädä kahdeksi viikoksi karanteeniin kotiin ja kouluun saa palata vasta seitsemän oireettoman päivän jälkeen.

Opettajan tulee opettaa koko koulupäivän ajan samaa oppilasryhmää, paitsi siinä tilanteessa, että hänen on opetettava useampaa ryhmää. Ryhmiä ei jaeta pienemmiksi, vaan käyttöön otetaan lisätiloja, paitsi jos niitä ei ole, mikä ei haittaa, kunhan koulussa on kerrallaan normaalia vähemmän oppilaita, mikä mahdollistuu, kun ryhmiä ei jaeta, alkuperäisiä lukujärjestyksiä noudatetaan ja kuljetusoppilaiden aikatauluja ei muuteta.

Ruokalaa saa käyttää porrastetusti yksi ryhmä kerrallaan ja siksi on tärkeää, että ryhmät ruokailevat omissa luokissaan.

Turvaetäisyyttä suositellaan oppilaiden välille, mutta etäisyyttä ei tarkisteta, mikä on hyvä, koska koulutakseihin ei metrin pituinen tauluviivoitin mahdu, mikä ei haittaa, koska virus ei tartu takseissa, varsinkaan lapsiin.

Lapset eivät tartuta virusta eivätkä saa oireita, minkä takia luokkien siivoamiseen sekä erityisesti käsien pesuun tuleekin kiinnittää erityistä huomiota.

Julkaistu sosiaalisessa mediassa liikkunutta ”ohjetta” mukaellen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa