Eurooppa Rikos

Senegalilainen väitti joutuneensa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi – puukottikin itse itseään

Kuva Pixabay.

Italiassa oleilevan senegalilaisen esittämät rasismiväitteet ovat osoittautuneet valeeksi. Mies oli puukottanut itse itseään.

27-vuotias senegalilainen mies saapui viime kesänä kriittisessä tilassa sairaalaan. Hänen kurkussaan oli syvä viilto, ja senegalilainen väitti kahden miehen esittäneen rasistisia kommentteja ja sitten puukottaneen häntä Sulmonassa.

Siirtolainen kertoi asiasta kertovan Il Giornalen mukaan ensiapuhenkilöstölle, että kun hän poistui vastaanottokeskuksesta, kaksi miestä oli lähtenyt seuraamaan häntä. Sitten miehet olivat sanoneet senegalilaiselle ”Me opetamme sinulle, kuinka täällä ollaan” ja viiltäneet häntä.

Senegalilainen oli myös kertonut, että tekonsa jälkeen miehet kaappasivat hänet autoon ja heittivät ojaan, missä hän oli yön yli palaten vastaanottokeskukseen seuraavana päivänä.

Senegalilaisen tarina kuitenkin muuttui koko ajan kuulustelujen kestäessä, ja hänen antamansa tiedot olivat epätarkkoja. Lopulta senegalilainen tunnusti, että mitään rasistista hyökkäystä ei ollut tapahtunut, ja hän olikin aiheuttanut vammansa itse.

Tutkijoiden mukaan senegalilaista saattaa odottaa syyte lavastetusta rikoksesta. Mies on Il Giornalen mukaan tällä hetkellä ”herkässä mielentilassa”.

Suomessakaan lavastettu rasismi ei nykyään ole tavatonta. Helsinkiläinen sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu, somalitaustainen Abdirahim ”Husu” Hussein jäi viime syksynä kiinni valehtelusta väitettyään jättäneensä rasistisesti esiintyneen matkustajan moottoritien varteen.

Tapahtumat osoittautuivat paikkansa pitämättömiksi, ja Hussein myönsi lopulta valehtelun. Helsingin SDP:n valtuustoryhmä erotti miehen vuoden 2020 kesäkuun loppuun saakka perustellen ratkaisuaan Husseinin valehtelulla ja epäasiallisella käytöksellä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa