Eurooppa Rikos

Serbia – siirtolaisille ulkonaliikkumisrajoituksia päällekarkauksen seurauksena

Obrenovac, Serbia

Obrenovacin keskustassa armeijan parakkeihin majoitetut siirtolaiset saavat tästedes poistua alueelta vain erillisellä luvalla. Yöaikaan siirtolaisilla on ehdoton poistumiskielto vastaanottokeskuksesta.
Rajoitukset ovat seurausta keskiviikkona tapahtuneesta päällekarkauksesta, jolloin siirtolaisryhmä hyökkäsi kolmen lapsensa kanssa kävelyllä olleen naisen kimppuun.

Yksi lapsista oli vauva.

Media kertoi keskiviikkona, että siirtolaisryhmä yritti tempaista lastenvaunut – joissa vauva tuolloin oli – naiselta, mutta ohikulkijat onnistuivat suojaamaan naista ja lapsia hyökkääjiltä.

Obrenovacin pormestari Miroslav Cuckovic kertoi tapahtuman jälkeen, että hän oli pyytänyt paikallisia viranomaisia tutkimaan vakavaksi kuvaamamansa rikoksen juurta jaksaen. Hänen mukaansa lisää poliiseja on komennettu paikalliseen vastaanottokeskukseen.

Cuckovic ilmoitti myöhemmin keskiviikkona päätöksestä, jonka mukaan siirtolaisten ehdoton poistumiskielto astuu voimaan 22.00 CET joka ilta. Tämä tarkoittaa sitä, että vastaanottokeskuksen siirtolaiset eivät pääse majoituksestaan kuin vasta aamulla, ja tuolloinkin vain erillisellä luvalla.

Työ-, sosiaali- ja veteraaniasioiden ministeri Alexander Vulin myös vahvisti, että Obrenovacissa otetaan käyttöön ”erityistoimenpiteitä”.

Hänen mukaansa Serbian lakia rikkovat joutuvat vastuuseen teoistaan, ovat he sitten maan kansalaisia tai eivät.

Obrenovacin väliaikaisessa vastaanottokeskuksessa on tilaa 750 siirtolaiselle. Tällä hetkellä vastaanottokeskuksessa on majoittuneena 550 siirtolaista, lähinnä miehiä Pakistanista ja Afganistanista.

Serbian tämänhetkisestä 7.000 siirtolaisen massasta yli 1.000 on majoitettuna avomaastoon Belgradin puistoalueilla.

B92 Serbia

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa