Eurooppa

Serbia torjuu Balkanin reittiä pitkin saapuvat laittomat siirtolaiset piikkilanka-aidalla

Kuvituskuva. Unkarilaista NATO-lankaa. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.

Serbia on aloittanut piikkilanka-esteen rakentamisen Pohjois-Makedonian vastaiselle rajalle. Raja-aidan tarkoituksena on estää mahdollinen siirtolaishyöky maahan.

Shqiprim Arifi, Presevon kunnanjohtaja kertoo, että aita on osa Euroopan unionin kanssa tehtyä sopimusta.

– Mielestämme aita tarjoaa EU:n ulkopuolisille maille lisää suojaa siirtolaisilta, joita saattaa taas tulla massoittain Balkanin reittiä pitkin, kunnanjohtaja sanoi Radio Free Europelle.

RFE ei ole saanut EU-komissiosta vastausta kysymykseen, onko Brysselissä oltu tietoisia Serbian ja Pohjois-Makedonian välisestä aidasta.

Toukokuussa Serbian presidentti Aleksandar Vučić määräsi armeijan auttamaan paikallispoliisia Kroatian rajan tuntumassa Šidissä sijaitsevien pakolaiskeskusten järjestyksen takaamisessa.

Presidentti perusteli päätöstään sillä, että paikalliset asukkaat tuntevat olonsa turvattomaksi jatkuvien ryöstelyjen ja luvattomien kiinteistöihin tunkeutumisten vuoksi, jotka ovat alkaneet pakolaiskeskusten avaamisen jälkeen.

Samassa kuussa Serbian puolustusministeriö julkaisi tarjouspyynnön internet-sivullaan 2,5 tonnista NATO-lankaa. Piikkilanka oli tarkoitettu turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia majoittavien vastaanottokeskusten ympärille rakennettavaa aitaa varten.

  • 766
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset