Eurooppa Maahanmuutto

Serbiaan EU-rajalle juuttuneet siirtolaiset yrittävät sitkeästi yhä uudelleen päästä syvemmälle Eurooppaan

Laittomia siirtolaisia Serbian ja Makedonian rajalla lokakuussa 2015 matkalla kohti Länttä. Kuva Shutterstock.

Unkarin, Romanian ja Serbian rajojen risteyskohdassa sijaitseva Majdanin kylä on yksi kohdista, joissa laittomasti syvemmälle Eurooppaan pyrkivät kolmansien maiden siirtolaiset jäävät jumiin usein kuukausiksi tehtyään kymmeniä epäonnistuneita yrityksiä rajan ylittämiseksi.

Maissi- ja auringonkukkapeltojen halki vaeltelevat siirtolaisryhmät ovat nykyään tavallinen näky Majdanissa.

Siirtolaiset kertovat tarinoita siitä, kuinka heidät on käännytetty rajalta takaisin, mitä ei EU-sääntöjen mukaan saisi tehdä – kaikki siirtolaiset tulisi aina ottaa vastaan ja heidän tapauksensa tulisi tutkia.

Rajasta läpi pyrkiviä laittomia siirtolaisia Balkanilla. Kuva Shutterstock.

Tällä hetkellä Majdanissa oleilee noin 200 siirtolaista, joka vastaa kylän asukaslukua normaaliolosuhteissa. Maahanmuuttajien sitkeys heijastaa heidän päättäväisyyttään paremman tulevaisuuden etsimisessä.

– Raja suljettu, raja Romanian kanssa suuri ongelma, sanoo 24-vuotias palestiinalainen Marsel Abohosein. Sitkeä siirtolainen on viimeisen kuukauden aikana yrittänyt 20-30 kertaa laitonta rajan ylitystä, ja joka kerta hänet on käännytetty takaisin.

Koska Unkarin ja Serbian välinen raja on aidattu tehokkaasti ylitysten estämiseksi, siirtolaiset menevät Majdanista ensin kohti Romaniaa ja yrittävät sieltä sitten Unkariin. On myös toisia reittejä: tuhannet muut Serbiassa jumissa olevat pyrkivät Kroatiaan lännessä tai menevät ensin Bosniaan ja sitten Kroatiaan.

Raja-aitaa Unkarin ja Serbian rajalla. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus

Somalialainen Aadam Ahmed sanoo, että Romanian ja Unkarin poliisi ovat käännyttäneet hänet takaisin Serbiaan jo yhdeksän kertaa viimeisen kuukauden aikana.

– Minulla ei ole kotia Somaliassa, olen köyhä mies. Haluan mennä Eurooppaan, hän sanoo ja vakuuttaa yrittävänsä yhä uudelleen kunnes onnistuu.

Siirtolaiset hakevat usein apua salakuljettajilta päästäkseen ohjatusti rajojen yli.

Bihać Bosniassa huhtikussa 2020. Kuva Shutterstock.

Somalialainen Abdifitah Ahmed sanoo lähteneensä maastaan ​​vuosi sitten ja olleensa Serbiassa viimeiset viisi kuukautta. Hän on aloittanut ”pelin” – rynnäkön kohti Länttä – jo 14 kertaa ja epäonnistunut aina.

– (Yritän) Romaniasta Unkariin yhä uudelleen … Romanian poliisi saa minut kiinni … takaisin Serbiaan, somali kuvailee Päiväni murmelina -elokuvaa muistuttavaa samanlaisena toistuvaa matkustustaan.

Ahmed sanoo, että kaikesta huolimatta tämä on vaivan arvoista verrattuna elämään kotimaassa.

– Somaliassa elämä ei ole hyvää. Elämä Euroopassa on hyvää.

Lähde Euronews.

Tilaa
Ilmoita
guest
32 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation writing courses https://dissertations-writing.org/

trackback

mba dissertation writing services https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

how to cite dissertation apa https://help-with-dissertations.com/

trackback

vegas world slots free https://www-slotmachines.com/

trackback
trackback

viva slots vegas free https://beat-slot-machines.com/

trackback
trackback
trackback

penny slots free online https://pennyslotmachines.org/

trackback

hollywood4fun slots https://candylandslotmachine.com/

trackback

youtube slots casino https://freeonlneslotmachine.com/

trackback

my konami slots https://2-free-slots.com/

trackback

3scholar

sami

Se on niin että noille pitäisi kertoa ettei elämä ole sen parempaa euroopassakaan.. varsinkaan näille loisijoille.

Sepeteus

Sääliksi käy kuvissa olevien lasten ja naisten oloja.

Lukija

Hyvä että rajavalvonta toimii. Siperiassa olis tilaa.

Hätätila tai väärinymmärrys

Suomi on järjestänyt aiemmin noutolentoja, siis suuren mittakaavan noutoja. Finnairin koneet hakivat Etiopiasta somaleita Suomeen. Miten olisi noutolennot Serbiasta?
Me olemme sen heille velkaa, sillä somalit ovat rakentaneet orjina Helsingin senaatintorin ympäristöineen.

Juukeli

Niitähän saa pesäkkeitä laitettua jotka valvoo itse ja varmasti pysäyttää

Ilkka Mänttäri

Olisihan se aika kiva jos jos jotkut poliitikot lukisivat edes tätä palstaa. Aika äkkiä löytyy että meillä ei noudateta lakeja, ei edes perustuslaki. No mikä on seuraava askel ???

John Quiman

😀 Poliisi lukee heidän puolestaan poliitikkojen antamien ohjeiden mukaan.

Ilkka Forsten

Lakiperusteinen kielto sille ettei saa tulkita perustuslakia kun poliitikot ei pidä sitä.

Puolueeton

Länsimaat ovat muutenkin tuhoutumassa ja nyt hallitsevassa asemassa on joukkoa, joka kiihdyttää vauhtia.
Länsimainen tiede on jo tuhoutunut. Tiede ei ole juurikaan saanut mitään uutta aikaan sataan vuoteen. Tekniikka on vielä kehittynyt tietotekniikan osalta sovellutuksineen, koska se tuo sen kehittäjille suuret tulot. Tietotekniikkayritykset ovat huipulla, mutta parantavatko ne länsimaitten elämää. Voisi kuvitella aivan päinvastoin, liian altruistiset ”nerot”, ilkeän aivomutaation omaavat älyköt, ovat saaneet levittää ajatuksiaan tietotekniikan avulla liian laajalle liian nopeasti, joka on johtanut näiden mutanttien valtaanpääsyyn.
Tieteen suuntaustakin ohjaavat tällä hetkellä kiihkeät mutantit ilmastonmuutospelottelulla tai luonnottomuutta arvostaen ja suojellen.

Ilkka Mänttäri

Älä nyt aina laita kaikkia länsimaita samaan kategoriaan. Muutos tapahtuu. Se on aina taphtunut. Eivät nämä poliittiset idiootit hallitse maailman tappiin. Surullista on vain se että he hallitsevat meidän tavallisten ihmisten kannalta liian kuuan.

Irmeli

Röyhkeydellä ei ole rajaa….

Kaino-Vieno Huttunen

Jos rajan ylitystä on yritetty 20 – 30 kertaa niin voisi kuvitella, että yritteliäisyyttä löytyisi sen rajan yli päästyäkin. Kummallista kyllä, se yritteliäisyys lopahtaa sitten taikaseinän äärelle päästyä ja luvut 20 – 30 näkyvät ainoastaan työllisyysprosenttina.

Ilkka Forsten

Niin näkyy myöskin kasvaneina ” ruiskaustilastoina .”

John Quiman

Minulla ei ole kotia Somaliassa, olen köyhä mies. Haluan mennä Eurooppaan”

Ei se koti kyllä ole Euroopassakaan, vaikka toivoisi.

Sopii opetella tekemään jotain sellaisella tavalla, että voi saada laillisesti Euroopasta työpaikan. Olisi siitä oppimisesta jokin hyöty kotimaassakin, kyllä sielläkin osaavia kaivataan ja niille maksetaan.

Kata

 ”Somalian elämä ei ole hyvä. Elämä Euroopassa on hyvää.”
Ai jaa..ettet viittiny alkaa parantamaan maatasi vaan tulet elätiksi Eurooppaan niin onhan se ”hyvää elämää” mutta jollekin köyhälle eurooppalaiselle tulosi tietää kaventuvaa toimeentuloa.
https://mobile.twitter.com/vonderleyen/status/1422498906261295129
https://mobile.twitter.com/vonderleyen/status/1422499643624132611

Kuten lisäksi meillekin nämä yrzylän ynelmät…Portugaliin kiva summa myös…onko hullumpaa hommaa?Miksi me maksamme heille?

J. Jörgensen

”Miksi me maksamme heille?” Jumalavit, onko sinulta kysytty, haluatko maksaa Ursulalle tai millekään siipeilemään pyrkivälle somalille? Minulta ei ole, ja vastaus olisi tyly ja lopullinen EI, en missään tapauksessa! Ursula toki tietää sen, ja siksi ei tietenkään edes kysy. Eikun nöyrästi maksat vaan: vaihtoehtoja ei edes ole. Tietysti vanha luotettava .308 Remington 700, olisi vaihtoehto,ja jonain päivänä siihen on ilmeisesti turvauduttava.

Kata

Ei tosiaankaan ole kysytty!Ei edes kansanäänestystä mistään koska nämä petturit haluavat tuhota länsimaat.Ja he silti omaavat megalomaanisia unelmia että HE johtavat sitten KOKO maailmaa kun suuri resetti on valmis.
Ja kaikilla on niin mukavaa.

John Quiman

Haluavat neuvostoliiton tai Pohjois-korean kaltaista onnelaa, jossa valittu pieni eliitti elää yltäkylläisyydessä ja kansasta lähes kaikki kuuluvat sitten orjaluokkaan. Nykyisin voidaankin toteuttaa valvonta eliittiä tyydyttävämmällä tavalla, jotta kukaan ei voisi tehdä mitään ilman valvontaa missään. On tuo teknologia siunaus vailla vertaa.

Ihmisten tulisi herätä rivakasti jo kuullessaan niiden suunnitelman, jossa kertovat, että ”et omista mitään, mutta olet onnellisempi kuin koskaan”.

Totta kai lupaavat onnellisuutta, jotta saisivat ihmiset alistumaan. Kun ei omista mitään, on orja, joka toimii toisten luvalla, ei omasta tahdosta. Jos ajattelee väärin, ei saa mitään. Jos ajattelee vallanpitäjien mielestä oikein, palkitaan pienillä vapauksilla.

Kata

Juuri näin he suunnittelevat.Kärkeleen petyrit!