Eurooppa Maahanmuutto

Serbialainen oppositiopoliitikko uhkaa hirttää pääministerin ja presidentin, jos hallitus suostuu pakolaisten Dublin-palautuksiin

Kuva Marijana / Flickr / CC BY-SA 2.0

”Jos pääministeri allekirjoittaa pakolaissopimuksen, laittakaa hänet roikkumaan presidentin viereen”. Näin vaatii serbialainen oppositiopoliitikko Dveri Srđan Nogo.

Serbialainen oppositiopoliitikko Dveri Srđan Nogo ei hyväksy maan hallituksen kaavailemaa pakolaisten Dublin-palautusta koskevan asiakirjan allekirjoittamista, kertoo serbialainen B92. Nogo pelkää, että jos asiakirja allekirjoitetaan, Serbiaa uhkaa Dublin-palautuksina jopa 1,2 miljoonan pakolaisen tulva, tällä kertaa toisesta suunnasta kuin vuonna 2015.

– Olen sanonut sen julkisesti, hänet [pääministeri] pitäisi hirttää Terazijelle [Belgradin keskusaukio], Nogo painotti.

Nogon uhkaus perustuu käsitykseen, jonka mukaan Serbian pääministeri Ana Brnabić on aloittanut menettelyt, joiden tavoitteena on pakolaisten Dublin-palautus maahan. Dublin-sopimuksen perusteella palautettavia pakolaisia saattaa Nogon käsityksen mukaan olla jopa 1,2 miljoonaa.

Oppositiopoliitikko Nogo ei välitä siitä, että hänet saatetaan haastaa oikeuteen tiukan lausunnon vuoksi.

– Kuulkoon Alexander Vucic [presidentti] ja Ana Brnabić tämän: jos hän allekirjoittaa sopimuksen, Ana Brnabić pitäisi välittömästi hirttää Terazijella. Välittömästi, ja Alexandar Vucic siihen viereen. Menkööt julkiseksi tämä mitä sanoin, Nogo päätti.

  • 240
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset