Eurooppa Maahanmuutto

Serbian kautta Unkariin pyrkivien laittomien siirtolaisten määrässä jyrkkä nousu – osa yrittää kaivautumalla raja-aidan ali

Kuva Unkarin hallitus.

Unkariin yrittää koko ajan kasvava määrä laittomia siirtolaisia Serbian rajan kautta. Unkarin vuonna 2015 rakentama aita on koetuksella, sillä osa siirtolaisista yrittää kaivautua aidan ali pyrkiessään edemmäs Länteen.

Gergely Gulyás, pääministeri Viktor Orbánin kabinettipäällikkö vahvisti, että 11 808 henkilöä on yrittänyt päästä Unkariin laittomasti tämän vuoden aikana. Laittoman maahantulon yrityksistä 2418 ajoittuu marraskuulle.

Gulyás kertoi, että laittomat siirtolaiset ovat omaksuneet uudenlaisia taktiikoita pyrkimyksissään päästä Euroopan unionin alueelle.

Kuva Unkarin hallitus.

Aiemmin Unkarin rakentaman raja-aidan yli tai läpi yrittäneet laittomat siirtolaiset yrittävät nyt kaivautua raja-aidan ali. Kaksi poliisin löytämää raja-aidan alittavaa tunnelia on nyt sinetöity.

Kuva Unkarin hallitus.

Serbiassa Vojvodinan alueella asuvat etniset unkarilaiset poliitikot ovat myös raportoineet laittomien siirtolaisten määrän jyrkästä kasvusta alueella.

Gulyás painottaa, että Balkanin siirtolaisreittiä pitkin Länteen pyrkiville laittomille siirtolaisille tulee lähettää selkeä viesti. Heidät pysäytetään EU:n ulkorajoilla, ja ainakin  Unkarin ja Serbian rajalla.

Unkarin ja Serbian välisen rajan aitarakennelmia toisen vaiheen, kaksinkertaisen aidan, valmistuttua huhtikuussa 2017. Kuva Unkarin hallitus.

Lähde About Hungary

  • 384
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset