Eurooppa Politiikka

Serbian presidentti Vučić huolestunut maansa tyhjenemisestä

Aleksandar Vučić. Kuva Franz Johann Morgernbesser / Flickr / CC BY-SA 2.0

Serbian presidentti ilmaisee huolestuneisuutensa maansa tyhjenemisestä muuttoliikkeen seurauksena. Maan väestö siirtyy vauraaseen Länsi-Eurooppaan.

Serbian presidentti Aleksandar Vučić vieraili serbialaisessa puheohjelmassa ja kertoi olevansa erittäin huolestunut vauraaseen Länsi-Eurooppaan suuntautuvasta muuttoliikkeestä.

– Suunnittelen käyväni lähiaikoina Kroatiassa, sillä meidän täytyy keskustella kuinka luoda ihmisille parhaat elinolosuhteet, jotta he eivät muuta muualle. Olemme tyhjentäneet alueemme … Itä-Serbia on tyhjä. Länsi-Serbia on tyhjä, Vučić valitti.

Hän luetteli pieniä kaupunkeja, joista väestö on muuttanut pois ja mainitsi yhdeksi syyksi yritysten epäonnistuneen yksityistämisen.

– Serbian teollisuuden on raunioitunut yksityistämisprosessin aikana. Ennen vauraat ja väkirikkaat alueet ovat tänään tuhoutuneita, ja ihmiset ovat paenneet Euroopan unionin maihin, hän painotti.

Myös Kroatian väestö aloitti muuttoliikkeen vauraisiin Euroopan unionin maihin maan liityttyä blokkiin. Kysyttäessä mitä tapahtuisi Serbian liittyessä EU:iin, Vučić vastasi:

– Tuen liittymistä kaikin voimin, mutta on ollut myös onni, että emme ole liittyneet aiemmin, koska olisimme menettäneet väestöä jopa vielä nopeammin. Ihmiset saisivat työluvat ja lähtisivät maasta ongelmitta. Aivan kuten Kroatian kansalaiset nykyään muuttavat loputtomina virtoina Müncheniin, Stuttgartiin ja muihin Länsi-Saksan kaupunkeihin, mutta myös Irlantiin ja moniin muihin maihin. Kun katsotaan Baltian maita kuten Liettua, Latvia ja Viro – ne ovat tyhjentyneet.

Total Croatia News

  • 38
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset