Kotimaa

Seurakunnan viestijä haluaa laajentaa suomalaista sotaveteraanikäsitettä: ”Saamme koko ajan nuoria veteraaneja maahanmuuttajina”

Islamilaisen valtion taistelija. Kuva Wikimedia Commons.

Kallion seurakunnan viestijän mukaan Suomeen saapuville vierastaistelijoille tulisi ohjata sotaveteraaneille suunnattua tukea.

Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää. Se on Suomessa sotaveteraanien kunniaksi vietettävä juhlapäivä ja yleinen liputuspäivä. Sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987 osana Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlavuotta.

Rebekka Naatus, Kallion seurakunnan viestijä Helsingissä haluaa laajentaa sotaveteraanien käsitettä kattamaan myös maahan saapuvat vierastaistelijat kuten ISIS-terroristijärjestön riveissä taistelleet maahanmuuttajat.

– Sotiemme #veteraanit ovat jo melko pieni porukka, mutta saamme koko ajan nuoria veteraaneja maahanmuuttajina. Eiköhän päivitetä veteraanien etujärjestöt vuodelle 2021 ja suunnata sinnepäin tukea? Toki ensin kaikille vanhoille veteraaneille kunnon vanhuus ja hoito, Naatus twiittasi.

Sotaveteraaniliitto vastasi pian Naatuksen vaatimukseen. Liitosta muistutettiin, että sotaveteraaneja on keskuudessamme ”yhä 5500 ja lisäksi n. 15 000 puolisoa ja leskeä päälle”. Kaikista heistä liitto aikoo huolehtia, ”koska valtio ei”.

– Veteraanit perustivat meidät ajamaan asiaansa ja etujaan vastassaan valtio, joka oli heidät kerran lähettänyt kuolemaan puolestaan ja sillä ja vain sillä asialla tulemme koskaan olemaan. Eri ihmisryhmiä ja niiden etuja valvomaan on aina ihan omat järjestönsä.

Suomen sotien veteraaneja varten kerätty tuki ei ole tarkoitettu vierastaistelijoiden sosiaalietuudeksi. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistuttaa, että ”veteraanien” tukemiseksi on olemassa muitakin kanavia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit