Eurooppa Rikos

Sharia-poliisit tuomiolla Saksassa

Kuvakaappaus Youtube

Wuppertalin osavaltio-alioikeus on tuominnut seitsemän sharia-poliiseina esiintynyttä islamistia sakkoihin.

Syyskuussa 2014 seitsemän islamistia esiintyi, kuten oikeus tuomiota perusteli, laittomasti univormuun pukeutuneena. Kolme tuomittiin tällä perusteella, neljä avunannosta. Miesten saamat sakot vaihtelevat 300 ja 1 800 euron välillä. Syyttäjä oli vaatinut islamisteille kovempia rangaistuksia.

Oikeuden tuomari katsoi ryhmän esiintyneen tarkoituksella järkyttää yleisöä sekä antaakseen militantin vaikutelman. Lieventävänä seikkana pidettiin, ettei varsinaisiin laittomuuksiin ollut ryhdytty. Idea turvaliiveissä esiintymisestä oli heidän innoittajansa, katsoi oikeus. Miehet, nykyisin 27-37 -vuotiaita, olivat kuvanneet tempauksensa ja levittäneet sitä internetissä.

Oikeuden ensimmäisessä käsittelyvaiheessa miehet olivat päässeet ilman tuomiota, koska teko katsottiin vähäiseksi. Saksan Korkein oikeus (BGH, Bundesgerichtshof) purki tuomion ja vaati uutta käsittelyä.

”Hakataan ja katkotaan käsiä”

Tapaus herätti mediassa ja yleisössä suurta huomiota, koska se avasi näkymän siihen, mitä islamilaisen lain hyväksyminen Saksaan voisi merkitä. Sharia-poliisin idea on peräisin Lähi-idästä, jossa kyseessä on vakava kurinpito väkivaltaa käyttäen.

– Ei oteta kädestä kiinni, vaan hakataan ja katkotaan käsiä, kuvaili tuolloin ryhmän innoittaja, saksalaissyntyinen Sven Lau. Hän ei ollut nyt syytettyjen joukossa, koska on tuomittu raskaammista rikoksista, kuten avunannosta terrorismiin viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Hän pääsi ehdonalaiseen juuri ennen oikeudenistuntoa ja esiintyi todistajana oikeudessa.

Turvaliivit oli hänen mukaansa tarkoitettu karnevalistiseksi teoksi eikä univormukiellon rikkomiseksi. Tarkoituksena olisi ollut ohjata nuoria miehiä moskeijan ja paremman elämän piiriin, ilman alkoholia, uhkapeliä, musiikkia ja konsertteja, ilman pornografiaa ja huumeita.

Valtiosyyttäjä katsoi tapahtuneen motiivina olleen radikaalien islamistien julkilausuttu tavoite kumota vapaa ja demokraattinen oikeusjärjestys ja korvata se islamilaisella oikeudella.

Lähde N-TV

  • 400
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset