Eurooppa Rikos

Shokkiraportti paljastaa Alankomaiden poliisin kytköksiä jengirikollisuuteen

Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Alankomaissa poliisien pelätään olevan kytköksissä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Alankomaalaisen Algemeen Dagblad -lehden julkaisema raportti paljastaa, että Alankomaiden poliisilla on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Kymmeniä poliiseja on pidätetty virkatehtävistään ilmi tulleiden kytkösten vuoksi. Poliisien epäillään muun muassa luovuttaneen tietoja rikollisjärjestöille.

On myös käynyt ilmi, että Euroopan etsityimpien rikollisten listalla oleva kansainvälisesti useista murhista etsintäkuulutettu rikollisliigan johtaja Ridouan Taghi on lahjonut poliisin, jonka nimi on Nabil B.

Utrechtin poliisi epäilee, että pelkästään Alankomaiden keskiosassa olevan poliisipiirin alueella 19 poliisia on sekaantunut väärinkäytöksiin. Raportin mukaan kyseessä lienee jäävuoren huippu.

Alankomaiden poliisiliiton (NPD) puheenjohtaja Jan Struijs vaatii, että täytyisi tehdä enemmän, jotta poliisivirkailijoiden rekrytointi rikollisliigoihin saadaan estettyä.

Alankomaiden oikeusministeriön raportti paljasti kaksi vuotta sitten, että 40 prosenttia väärinkäytöksistä koski maahanmuuttajataustaisia virkailijoita, joita on 7 prosenttia poliisin henkilöstöstä.

  • 414
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset