Eurooppa

Siirtolainen kirosi bosnialaismiehen äidin, bosnialaismiehen ja hyökkäsi sitten veitsellä aseistautuneena

Kuvituskuva. Kuva Pixabay

Siirtolaisten hallusta löytyy yhä useammin aseita.

Bišćaninan asukas Arman Balić joutui viime viikolla siirtolaisen veitsihyökkäyksen kohteeksi. Mies on aiemmin auttanut siirtolaisia nähdessään heidän vaeltelevan kaduilla, mutta nyt mitta on täynnä.

– Tulin töistä kotiin ja katselin TV:tä. Lepäilin kovan työpäivän jälkeen. Yhtäkkiä kuulin kadulta älämölöä. Siellä oli ryhmä siirtolaisia, Balić kertoo.

Hän näki kadulla myös naapurinsa ja kysyi, onko kaikki hyvin.

– Hän ei kyennyt vastaamaan minulle, ja sitten yksi siirtolaisista kääntyi minua kohti ja kirosi äitini bosniaksi! En uskonut korviani, järkyttynyt Balić muisteli tapahtumia.

Samaan aikaan joku hälytti poliisin paikalle.

– Menin kadulle, samaan aikaan poliisi saapui paikalle ja he pakenivat. Kerroimme poliisille tapahtuneesta. Sitten poliisi lähti ja jäin kadulle naapurin kanssa. Yhtäkkiä sama siirtolainen saapui ja kiroili minulle, laittoi maskin naamaan ja veti veitsen esiin. Hän käveli minua kohti, enkä oikein osannut reagoida, rehellisesti sanoen olin peloissani. Tämän näkivät toiset naapurit, jotka huusivat, joten siirtolainen ei tullutkaan luokseni vaan juoksi Borićin opiskelija-asuntolassa olevaan leiriin. Siirtolainen taisi olla juovuksissa tai huumeissa, koska normaali ihminen ei vedä puukkoa esiin vieraassa maassa, mies sanoo.

Erityisen ihmeissään mies on siitä, että siirtolaisten seurassa oli paikallisia tyttöjä.

– En ymmärrä, mitä tytöt tekivät siellä. Tunnistin muutamia. Olen auttanut siirtolaisia monia kertoja, mutta nyt se on loppu. Koska selvästikään nämä ihmiset eivät tarvitse apua, Balić korostaa.

Siirtolaisten hallusta löytyy yhä useammin aseita, mikä kertoo siitä, että heillä on omat tapansa hankkia niitä. Tämän osoitti myös Banja Lukan tapaus, jolloin siirtolainen uhkasi poliisia aseella.

YK:n kansainvälisen siirtolaisjärjestön mukaan vastaanottokeskuksissa ei ole rekisteröity siirtolaisten hallussa olevia ampuma-aseita. Sen sijaan siirtolaiset käyttävät kylmiä aseita kuten itse valmistettuja veitsiä.

Lähde Avaz.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa