Eurooppa Maahanmuutto

Siirtolaisasiantuntija: EU on valmistautumaton uuteen siirtolaisvyöryyn

Kuva Shutterstock.

EU-valtiot eivät ole valmistautuneita mahdolliseen vuoden 2015 toisintoon. Tuolloin yli miljoona kolmansien maiden ihmistä vyöryi maanosaan.

Jos valtava siirtolaisvyöry saapuu Eurooppaan, täysin valmistautumattomat EU-maat joutuvat yllätetyksi housut kintuissa. Näin uskoo Michael Spindelegger, Wienissä sijaitsevan kokonaisvaltaisia ja kestäviä siirtolaispolitiikkoja edistävän International Centre for Migration Policy Development -organisaation (ICMPD) johtaja.

Spindelegger on varma, että Länsi-Balkanin ja Euroopan unionin maat eivät pysty käsittelemään äkillistä siirtolaisten vyöryä.

– Jos ongelmia ei ratkota läpikulkumaissa, tilanne on kohta päällä omissa maissamme, eikä sitä enää sitten voi hallita. Tilanne olisi sama kuin vuosina 2015 ja 2016, hän totesi EU Observerille.

ICMPD ennustaa, että tulevan vuoden aikana yhä useammat ihmiset lähtevät liikkeelle koti Eurooppaa Iranista, Libyasta sekä Etelä-Amerikan maista. Yhä useammat Eurooppaan saapuvista turvapaikanhakijoista ovat lähtöisin Venezuelasta ja Kolumbiasta.

Spindeleggerin mukaan tilanne on uusi. Monet turvapaikkahakemuksista otetaan nyt vastaan Espanjassa.

Muutettu otsikkoa ja ingressiä 31.1 klo 19:46

  • 142
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset