Eurooppa Maahanmuutto

Siirtolaiset kivittivät poliisia Kroatiassa – poliisi haavoitti yhtä ampumalla

Kroatian poliisi rajalla vuonna 2015. Kuva Shutterstock.

Siirtolaisryhmä kivitti poliisia Gorski Kotarissa lauantaina. Yhteenotossa poliisi ampui yhtä siirtolaista rintaan. Poliisit joutuivat kantamaan haavoittunutta siirtolaista useita kilometrejä saadakseen tämän ambulanssiin ja sairaalahoitoon.

Sisäministeri Davor Božinovićin mukaan poliisi tutkii tapausta, ja on vielä liian aikaista sanoa tapahtumista enempää. Hänen mukaansa laukausta ei olisi ammuttu juuri tiettyä henkilöä kohti.

Dnevnikin mukaan poliisi olisi ampunut useita varoituslaukauksia ilmaan, kun siirtolaisryhmä kävi poliisien päälle heittelemällä kiviä.

Eräs poliisi varoitti siirtolaisia useita kertoja kroatiaksi ja englanniksi, minkä jälkeen hän ampui kaksi laukausta ilmaan varoitukseksi lähestyville siirtolaisille. Tämän jälkeen poliisi kompastui ja hänen aseensa laukesi, jolloin luodit osuivat siirtolaiseen mahdollisesti kimmonneina kovasta maan pinnasta.

Epävirallisten lähteiden mukaan poliisit olisivat kantaneet pahasti haavoittunutta siirtolaista useiden kilometrien matkan saadakseen tämän ambulanssikuljetukseen ja sairaalaan. Siirtolainen sai luodeista vakavia vammoja ja taistelee hengestään Rijekan sairaalassa.

Siirtolaiset ovat aiheuttaneet ongelmia Gorski Kotarin asukkaille jo pitkään. Siirtolaiset ovat osoittautuneet aggressiivisiksi erityisesti talvisin huonon kelin vallitessa.

  • 605
    Shares

Liity kannattajajäseneksi