Eurooppa Politiikka

Siirtolaiskomissaari Avramopoulos: Schengen-alueen sisäinen rajavalvonta jatkossakin poikkeus – Romania ja Bulgaria mukaan Schengeniin

Dimitris Avramopoulos Photo EC – Audiovisual Service / François Walschaerts
Euroopan komission siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulos pitää EU:n sisäistä rajavalvontaa poikkeuksena ja toteaa Romanian ja Bulgarian olevan valmiita liittymään vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen.

Olemme nähneet, että uudet turvallisuushaasteet vaativat määräysten hienosäätöä, joten tulemme ehdottamaan Schengen-alueen vahvistamista. Kuitenkin sisäiset rajatarkastukset tulevat olemaan jatkossakin poikkeus, joita tulisi käyttää vain viimeisenä keinona ja vain rajoitetulla vaikutuksella vapaaseen liikkuvuuteen, siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulos sanoi italialaiselle uutistoimisto ANSA:lle.

Haluamme auttaa maita takaamaan kansalaistensa turvallisuuden, mutta sitä ei voi tehdä ihmisten, tavaroiden ja palvelujen vapaan liikkuvuuden kustannuksella, Avramopoulos sanoi.

Siirtolaiskomissaarin mukaan Schengen-alue on toimiva, jos kaikki maat toimivat samojen sääntöjen mukaan, yhteistyössä ja yhtenäisenä toimien.

Tästä syystä – ja kuten puheenjohtaja Juncker sanoi – Romanian ja Bulgarian on aika liittyä Schengeniin, siirtolaiskomissaari totesi.

  • 139
    Shares