Kotimaa

Siirtolaiskriisi: Rajavartiolaitos lähettää partioita tukemaan Liettuan rajavalvontaa

rajavartiolaitos
Kuvituskuva. Kuva Flickr / public domain.

Rajavartiolaitos lähettää kuusi rajavartijaa lisää tukemaan 30.7. alkaen Liettuan rajaviranomaisia rajavalvonnassa Liettuan ja Valko-Venäjän välisellä maarajalla. Maarajojen valvontaan erikoistuneet partiot lähtevät Liettuaan osana Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin maassa käynnistämää nopeaa rajainterventio – operaatiota.

Rajavartiolaitos lähetti jo 14.7. operaatioon yhden kaksihenkisen partion, joten lisäpartioiden lähettämisen jälkeen Rajavartiolaitoksesta on Liettuassa osana Frontex-operaatiota yhteensä kahdeksan rajavartijaa varustettuna maarajavalvontaan soveltuvalla kalustolla.

Frontex päätti kaksi viikkoa sitten käynnistää Liettuassa nopean rajaintervention, sillä luvattomien rajanylitysten määrä Valko-Venäjältä Liettuaan on pysynyt koko heinäkuun ajan aiempiin kuukausiin nähden korkeana.

Jäsenmailla on velvollisuus osallistua nopeaan rajainterventioon, jonka tavoite on tukea lyhyellä valmisteluajalla Liettuan rajaviranomaisia lisäresurssein.

Rajavartiolaitoksen partiot toimivat operaatiossa Frontexin operaatiosuunnitelman ja isäntäjäsenvaltion antamien ohjeiden mukaisesti.

Tilaa
Ilmoita
guest
12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Frank

Kai ne ottaa jotain paseja tms.kulkuneuvoja mukaan vai käsipelilläkö ne matkalaukut nyt kantaa?

Pohdiskelija

Pitäisikö tämä lukea niinkuin kuuluu.
Kultamunat haetaan koptereilla suomeen?

Hätätila tai väärinymmärrys

Suomen rajavartijat auttavat hädässä olevat turvaan Liettuaan. Ovat olleet myös tekemässä samaa myyräntyötä Kreikassa; Välimerellä ja Kanarian saaarilla. Ovat etsineet pelastettavia jopa tuhansien kilometrien päästä tutkakoneilla.
Miten tätä voidaan kutsua avuksi?

Kaino-Vieno Huttunen

Kiinnitin huomiota siihen, että vältetään sanomasta selkeästi, mitä rajavartijat tai Frontex-tekevät. Siis ottavatko tulijat vastaan sydämellisesti ja ohjaavatko vokkeihin meneviin busseihin vai käännyttävätkö takaisin ja huolehtivat siitä, ettei raja vuoda. Tämä jätetään lukijan oman mielikuvituksen varaan. Minulle on jo tullut kuluneen viiden vuoden aikana käsitys, ettei EU käännytä ketään. Kaikki otetaan vastaan ja rajavartijoiden tehtävä on kontrolloida tulijoita niin, että heidät voidaan majoittaa, jakaa EU-jäsenvaltioiden kesken ja rekisteröidä. Karkoitus tapahtuu vasta, jos he syyllistyvät EU-alueella vakaviin rikoksiin ja monesti vasta, kun rikoksesta annettu tuomio on istuttu. Valtamediaan luottavalle taas rajavartijoiden ja Frontexin läsnäolo antaa valheellisen turvallisuuden tunteen. No takaahan se korkeintaan sen, että työvoimapulan paikkaaja nukkuu yönsä vilnalaisessa hotellissa, eikä hiippaile yötuimaan liettualaisessa lampolassa hakemassa apua äkilliseen hätätilaan.

Aslak

Ne haittamatut täytyy pysäyttää rajalle ja pitää huoli että he lähtevät kotimaihinsa. Suomen rajavartijat toivottavasti ovat avuksi eikä sabotoi liettualaisia ja lähetä raportteja Amnestylle ja muille haittajärjestöille. Käsi pystyssä juostaan hakemaan heidät Liettuan puolelle laittamaan turvapaikkahakemus vireille. Hutisalon jengi on uhka Liettuan rajaturvallisuudelle. Olisi parempi että Liettua pikakurssittaisi omia miehiään/naisia rajavartijoiksi.

Turvapaikkahakemus

Luin vahingossa turvahaittahakemus.

juu

Se rajavartiointi on vaan sitä että ne laittomat tulijat lähetellään ympäri eurooppaa, siis myös Suomeen hakemaan perusteetonta turvapaikkaa.

p.grandell

suomalaiset rajanvalvojat ovat pellejä, kantoivathan tornion rajan ylitsekin laittomastimaahantunkeutujien matkalaukut, jätkät vaan räpläsisivät i padejaan ja tom of filandian sällit kantoi tavarat, ihan naurettavaa…pysyisivät nyt vaan kotona ja antaisivat joka maan hoitaa omat rajansa, mitä meidän maammekaan ei osaa hoitaa….häpeisivät edes, mutta ovat niin saamarin kommareiden aivopesemiä…

Ilkka Mänttäri

Jäljet johtavat sylttytehtaalle. Ohisalo.

John Quiman

Meneekö Tornio 2015 -porukka sinne näyttämään ammattitaitoista matujen vastaanottoa?

Mukana joitain välineitä ja satoja kiloja ihmisoikeussopimuksia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
murre iisakki riepunen

Apujoukot osallistuvat valvontaan, siis katseella seurataan kuinka sotaa ja vainoa pakenevat hakevat turvaa länsimaisen hapatuksen runtelemasta maasta, se kelpaa heille hetkeksi, jahka saavat joukkonsa kasaan valloitus alkaa, matkaa voidaan jatkaa kohden pohjoista…..

timo

Uskoo ken haluaa. Tähän asti frontex on toiminut pelkästään matutaksina ja nopeuttanut väestönvaihtoa. Ei ole mitään syytä uskoa että jokin olisi muuttunut.