Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen taloustieteilijä: Siirtolaiskriisi saattaa maksaa saksalaisille 1 000 miljardia euroa

Kuva Pixabay.
Saksalaisen taloustieteilijän mukaan siirtolaiskriisi saattaa maksaa saksalaisille jopa 1 000 miljardia euroa.

Saksalainen taloustieteilijä Hans-Werner Sinn kertoo teoksessaan ”Auf der Suche nach der Wahrheit – Totuutta etsimässä” , että siirtolaiskriisi saattaa maksaa maalle jopa 1 000 miljardia euroa, kertoo Focus. Sinn on liittokansleri Angela Merkelin entinen neuvonantaja ja jäänyt eläkkeelle IFO Institute for Economic Research -laitoksen johdosta.

Saksa on ottanut vastaan vuosien 2015 ja 2017 välisenä aikana yli 1,3 miljoonaa ihmistä EU:n ulkopuolisista maista. Hans-Werner Sinnin mukaan Saksaan saapuneet eivät ole hammaslääkäreitä, lakimiehiä tai ydinfyysikkoja, vaan enimmäkseen kouluttamattomia siirtolaisia. Sinn sanookin, että nämä ihmiset eivät tule elämänsä aikana maksamaan takaisin Saksasta saamaansa hyvinvointia.

Vuonna 2016 Saksa käytti siirtolaisiin 20 miljardia euroa, joten taloustieteilijän väite 1 000 miljardin kokonaiskustannuksista siirtolaisten koko elinaika huomioiden on varteenotettava mahdollisuus. Turvapaikan saaneiden pakolaisten perheenyhdistämisetkin ovat vasta alkamassa, eivätkä maahanmuuton aiheuttamat kasvaneet turvallisuuskustannukset ole mukana budjetissa.

– Taloudellisessa mielessä elintasopakolaiset voi ja pitää hylätä, mikä ei tarkoita maahanmuuton lopettamista, mutta vain niiden, joiden EU haluaa saapuvan, tulee saada kansalaisuus, Sinn kirjoittaa.

– Vastuullista etiikkaa osoittavat ne, jotka arvostelevat  toimenpiteen sen seurausten perusteella riippumatta siitä, mitä sen toimeenpanemiseksi tarvitaan. Sovellettuna siirtolaiskriisiin se tarkoittaa pitkällä tähtäimellä sitä, että olisi parempi palauttaa ihmiset lähtömaihinsa, mutta monet poliitikot ujostelevat tätä, Sinn painottaa.

  • 574
    Shares