Eurooppa Maahanmuutto

Siirtolaisleiri paloi Bosniassa

Kuva Pexels

Asukkaat polttivat viime viikolla siirtolaisleirin Bihaćin lähellä Lipassa Bosnia-Hertsegovinassa. Nyt siirtolaiset ovat joutuneet osin luonnon armoille ilman kattoa päänsä päällä.

– Tulee lunta, lämpötila on nollan alapuolella, ei lämmitystä, ei mitään, Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) päällikkö Bosniassa, Peter Van Der Auweraert twiittasi ja kehotti EU-maita ”poliittiseen rohkeuteen”.

Bosniasta on muodostunut pullonkaula tuhansille kolmansien maiden laittomille siirtolaisille matkalla kohti vaurasta Länttä. Suuri osa siirtolaisista on juuttunut Bosnian ja Kroatian rajalle, missä sijaitsi Lipan siirtolaisleiri.

Viime keskiviikkona Lipan leirillä syttyi tuhoisa tulipalo, kun muutamat kymmenet asukkaat sytyttivät telttansa tuleen.

Tekoon on mahdollisesti motivoinut Morian siirtolaisleirin tuhoisa palo syyskuun alussa Lesbos-saarella, jolloin tuhansien laittomien siirtolaisten asuttama leiri tuhoutui täysin.

Kun myös Samosin saarella sijaitsevalla Vathyn leirillä oli syttynyt tulipalo, Kreikan viranomaiset varoittivat siirtolaisten Moria-taktiikasta, missä siirtolaiset sytyttävät leirejä vauhdittaakseen uudelleensijoittamista syvemmälle Eurooppaan.

Lähteet Kansalainen (1, 2), Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa