Eurooppa Maahanmuutto

Siirtolaisliikenne Välimerellä kasvaa – saksalaiset parlamentaarikot vaativat Italiaa ja Espanjaa rakentamaan lisää vastaanottokeskuksia

Kuva Hermine Poschmann /MISSION LIFELINE / Wikimedia Commons.

Saksan ratkaisu kasvavaan siirtolaisvirtaan on yksinkertainen: rakennetaan lisää vastaanottokeskuksia.

Kaksi liittokanslerin Angela Merkelin kristillisdemokraattisen unionin (CDU) jäsentä ovat vaatineet Espanjaa ja Italiaa rakentamaan lisää vastaanottokeskuksia, koska saapuvien laittomien siirtolaisten määrä kasvaa jatkuvasti.

Saksan liittopäivien edustaja Mathias Middelberg ja Euroopan parlamentin jäsen Lena Düpont kirjoittivat kirjeen, jossa todettiin, että Euroopan unionin turvapaikkajärjestelmässä ei ole edistytty juuri lainkaan EU-jäsenvaltioiden välisten mielipide-erojen vuoksi.

Kaksikko pani merkille laittomien siirtolaisten virtauksen lisääntymisen Espanjaan ja Italiaan ja vaati lisää vastaanottovalmiuksia.

Jotkut Italiassa, kuten kansalliskonservatiivisen Italian veljet -puolueen (FdI) EU-parlamentin jäsen Nicola Procaccini, eivät ole olleet innostuneita kirjeestä.

– Kahden saksalaisen parlamentin jäsenen tekemä ehdotus uusien ja suurempien vastaanottokeskusten perustamiseksi Italiaan ja Espanjaan vahvistaa, että Euroopan unioni haluaa muuttaa Pohjois-Afrikkaa lähinnä olevat maat jättiläismäisiksi pakolaisleireiksi, Procaccini huomautti.

Kuluvan vuoden aikana Välimeren kautta Italiaan on saapunut  13 753 ja Espanjaan 9689 laitonta siirtolaista. Yleisimmät lähtömaat ovat olleet Tunisia, Algeria, Marokko, Bangladesh, Syyria, Afganistan, Norsunluurannikko, Mali ja Guinea.

Lähteet Breitbart, UNHCR.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit