Eurooppa Maahanmuutto

Siirtolaispaine Unkarin etelärajalla kasvaa

Unkarin ja Serbian raja vuonna 2015. Kuva Bőr Benedek / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Unkarin viranomaiset eivät ole koskaan aiemmin sitten siirtolaiskriisin alettua havainneet Balkanin siirtolaisreitillä niin vilkasta liikehdintää joulukuussa kuin nyt.

Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantaja György Bakondi sanoo, että siirtolaispaine kasvaa koko ajan maan etelärajalla. Viime viikonlopun aikana poliisi ja sotavoimat joutuivat torjumaan noin 400 laitonta siirtolaista.

Tähän saakka Unkarin rajalla olevat kaksoisaidat ovat pystyneet estämään siirtolaisten laittoman maahantulon, ja syvemmälle Eurooppaan pyrkivien laittomien siirtolaisten Unkarin kiertäneet pääreitit ovat kulkeneet Serbian ja Bosnian kautta sekä Albanian, Montenegron, Bosnia-Hertsegovinan ja Kroatian läpi kohti Sloveniaa. Nyt kun Kroatia on asentanut rajoilleen valvontalaitteistoja, siirtolaiset suuntaavat taas kohti Unkaria.

Myös Turkin ja Kreikan rajalla siirtolaisten liikehdintä on lisääntynyt. Syyrialaisten osuus Turkista Kreikkaan saapuvien joukosta on kasvanut, mikä luultavasti johtuu Turkin aloittamasta syyrialaisten pakolaisten kotiuttamisesta.

Lähde Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa