Eurooppa Politiikka

Siirtolaispuolue haluaa päättää siirtolaisia koskevista asioista Italiassa

Pohjois-Afrikasta Eurooppaan salakuljetettuja afrikkalaisia, Messina, Italia. Kuvituskuva. Kuva VOA / Wikimedia Commons / public domain.

Ryhmä siirtolaisia on perustanut Italiaan uuden puolueen. Futuro E’ Ora -puolue (Tulevaisuus on nyt) aikoo taistella toisen polven siirtolaisten oikeuksien puolesta.

Puolueen johtaja, 31-vuotias marokkolaistaustainen Yassine El Ghlid aikoo puolueen avulla saattaa siirtolaisten äänen kuuluviin maassa, jonka väestöä kolmansista maista suuntautuva massasiirtolaisuus jakaa voimakkaasti.

Yassine El Ghlid sai Italian kansalaisuuden 21-vuotiaana ja hän aikoo varmistaa, että jokainen toisen polven siirtolainen tulee olemaan oikeutettu Italian kansalaisuuteen tulevaisuudessa.

Puolueen perustajat ovat maahanmuuttotaustoiltaan lähinnä etelästä, kuten voi päätellä nimistä Fiorella Ekwueme, Serigne Khadim Dieng, Tatiana Zongo, Lilian Ekwueme, Mario Gomis, Sidy Mohamed Gueye, Lucia Ekwueme ja Mouhamadou Dieng.

Siirtolaiset haluavat nyt päättää heitä koskevista asioista itse, myös maahanmuutosta

– Olemme kyllästyneitä delegoimaan meitä koskevia asioita toisille … Mitä tulee maahanmuuttoon ja sosiaaliseen inkluusioon, vain niillä tulisi olla sanansa sanottavana, joilla on vastaavia kokemuksia, El Ghlid väittää.

Kaikki italialaiset eivät ole samaa mieltä siirtolaispuolueen johtajan kanssa.

– Maahanmuuttajilla ei ole juuria täällä. He eivät jaa tämän maan kulttuuria. Heidän ei pitäisi osallistua mihinkään vaaleihin täällä, toteaa italialaismies Euronewsin haastattelussa.

Lähde Euronews.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit