Eurooppa Maahanmuutto

Siirtolaisten rynnäkkö Kreikan rajalla jatkui – Kreikka ja Turkki ampuivat kyynelkaasua

Kuva Pixabay

Rajut yhteenotot Kreikan rajavalvontaviranomaisten ja siirtolaisten sekä Turkin poliisin välillä jatkuivat Kreikan ja Turkin rajalla Kastaniesissa lauantaiaamuna.

Kreikan rajapoliisi torjui tänään siirtolaisten rynnäkköä kyynelkaasulla, kertoo Kathimerini. Turkin rajapoliisi ampui kyynelkaasua Kreikan puolelle mutta myös esti kyynelkaasun avulla siirtolaisia palaamasta Turkin puolelle.

Kreikan viranomaiset eivät ole vielä kertoneet pidätettyjen siirtolaisten määrää, mutta hyökkäys vaikuttaa laantuneen ainakin toistaiseksi.

Kreikan hallitus on syyttänyt Turkkia kyynelkaasun käyttämisestä Kreikan rajaviranomaisia vastaan Kastaniesin rajanylityspaikalla.

E-evros.gr -julkaisun mukaan Turkin viranomaiset ovat toimittaneet siirtolaisille työkaluja rajaesteiden purkamista varten. Kreikan armeija on ottanut ensi kertaa osaa taisteluun rajalla.

Kreikan viranomaisten taistellessa rajan pitämiseksi suljettuna siirtolaisvyöryltä, avoimia rajoja vaativat aktivistit osoittivat mieltään Alexandroúpolissa.

  • 473
    Shares