Eurooppa Politiikka

Siirtolaisuus Unkarin vuoden 2018 parlamenttivaalien avainkysymys

Unkarin parlamenttirakennus Budapestissä. Kuva Wikimedia Commons.
Suhtautuminen siirtolaisuuteen tulee olemaan avainkysymys Unkarin vuoden 2018 parlamenttivaaleissa.

Unkarissa pidetään parlamenttivaalit keväällä 2018. Daily News Hungary kertoo, että suurimman hallituspuolueen, kansalliskonservatiivisen Fideszin vaalipäällikkö totesi siirtolaisuuteen suhtautumisen olevan tulevien vaalien avainkysymys.

”Jos maa tekee vääriä päätöksiä siirtolaisuuden suhteen, sitä ei voida korjata enää jälkeenpäin. Monikulttuuriin uskovat ja miljardöörisijoittajien armoilla olevat oppositiopuolueet ovat jo liittyneet Brysselin siirtolaisuuden puolesta laulavaan kuoroon, ja odottavat vain tilaisuutta toimia,” unkarilainen MEP András Gyürk sanoi.

Budapestissa järjestettyjä siirtolaismyönteisiä, karkeasävyisiä ja aggressiivisia mielenosoituksia hän kutsui ”opposition kenraaliharjoituksiksi”, joiden ilmapiiri hänen mukaansa osoitti, kuinka jakautunut ja hajanainen oppositio on, kun puolestaan kansallismielinen osapuoli on yhtenäinen ja määrätietoinen.

Gyürk totesi, että ”ääriliberaali media – turhautuneena oppositiopuolueiden kyvyttömyyteen – on menettänyt kärsivällisyytensä, ja päättänyt ottaa käsiinsä poliittisen ohjauksen sekä yrittää määrätä agendasta ja tahdista.”

Hänen mukaansa näiden medioiden ja niiden rahoittajan – monimiljardööri Sorosin – edustama monikulttuuri-ideologia on hyvin kaukana unkarilaisten enemmistön ajatusmaailmasta, ja sitä tukeekin vain hyvin pieni osa kansaa, edes poliittisen kentän vasemmalla laidalla.

Gyürkin mukaan 2018 parlamenttivaaleista saattaakin tulla ”vasemmiston Waterloo”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit