Eurooppa Maahanmuutto

Siirtolaisvyöry koettelee Italiaa – kolme pormestaria vaatii rajan sulkemista

Laittomat siirtolaiset peseytymässä ja pesemässä pyykkiä Triesten keskustassa vuonna 2019. Kuvakaappaus Twitter.

Friuli-Venezia Giulian alueen kolme pormestaria on lähettänyt hätähuudon Italian hallitukselle kasvavan siirtolaisvirran vuoksi.

Slovenian rajan tuntumassa sijaitsevien Triesten, Gorizian sekä Tarvision pormestarit ovat lähettäneet kirjeen pääministeri Giuseppe Contelle, ulkoministeri Luigi Di Maiolle (M5S) sekä sisäministeri Luciana Lamorgeselle alueelle virtaavien turvapaikanhakijoiden vuoksi.

Pormestarit huomauttavat muun muassa, että Triestessä ja Goriziassa on pulaa yksintulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille tarkoitetuista karanteenitiloista.

Pormestarien mukaan Triesteen, Goriziaan sekä Tarvisioon saapuu kymmenittäin turvapaikanhakijoita joka päivä. Tulijat ovat oletettavasti lähtöisin Turkin pakolaiskeskuksista.

Saapuvien turvapaikanhakijoiden joukossa on runsaasti yksintulleita alaikäisiä henkilöitä, joiden vastaanottamisessa ”kunnat ovat aina näytelleet merkittävää roolia huolimatta siitä, että monen todellinen ikä on epäilyksenalainen”.

Koronapandemian vuoksi tilanne on muuttumassa hallitsemattomaksi.

– Pyydämme valtion mahdollisimman pikaista tilanteeseen puuttumista, pormestarit kirjoittavat.

Lopuksi pormestarit vaativat Balkanin siirtolaisreitin tyrehdyttämistä diplomaattisin keinoin ja rajavalvonnan vahvistamista.

Lähde TriestePrima.

  • 381
    Shares