Kotimaa Rikos

Siivooja hermostui työparin seksuaalisesta suuntautumista ja viilteli mattoveitsellä

Tampereen oikeustalo
Kuva Tiia Monto / Flickr / CC BY-SA 4.0

Kaksi Lähi-idästä lähtöisin olevaa miestä oli lopettelemassa siivousvuoroa helmikuussa Pirkkalassa. Miesten ollessa poistumassa työpaikalta heidän välilleen syntyi riitaa. Riidan aihe oli toisen miehen seksuaalinen suuntautuminen.

Seksuaalisesta suuntautumisesta alkunsa saanut kärhämöinti päättyi siihen, että vuonna 1992 syntynyt lähi-itäläismies viilsi mattoveitsellä useita kertoja kohti toisen lähi-itäläisen kasvoja. Kohde suojasi käsillä kasvojaan ja yritti ottaa mattoveistä pois sukupuolisesta suuntautumisesta hermostuneelta hyökkääjältä.

Kahakassa kohde sai 10 senttimetrin mittaisen ompelua vaatineen viillon vasempaan käteensä. Myös viillellyn vaatteita hajosi rytäkässä.

Oikeudessa syytetty kiisti tapahtuman, sillä silminnäkijöitä ei ollut. Tapahtumapaikalla olivat olleet vain kahakan osapuolet. Syytetty ei kuitenkaan pystynyt antamaan minkäänlaista vaihtoehtoista selitystä työparin 10 senttimetrin viiltohaavan syntymiselle.

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi 1992 syntyneen lähi-itäläismiehen syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn ja tuomitsi tämän 1 vuoden 5 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Teko oli törkeä, koska sen motiivina oli kohteen seksuaalinen suuntautuminen ja useat viiltelyliikkeet kohdistuivat pään ja kaulan alueelle. Vankeus tuomittiin ehdollisena, koska miehellä ei ole Suomessa rikoshistoriaa. Ehdollisen vankeuden ohessa mies joutuu suorittamaan 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Uhrille viiltelijä joutuu korvaamaan 1600 euroa kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta. Hajonneista vaatteista viiltelijä määrättiin maksamaan vain 120 euroa, sillä vaatteet eivät olleet uusia.

Tuomittu joutuu korvaamaan uhrin oikeudenkäyntikulut 1143 euroa Suomen valtiolle. Tuomio on lainvoimainen.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio.

  • 224
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset