Eurooppa

Sijaisäidin painajainen: Pakolaislapsi paljastui aikuiseksi jihadistiksi

Hyväsydäminen Rosie alkoi epäillä jonkin olevan vialla, kun hän huomasi afgaanipojan olevan karvainen ja osaavan ampua kiväärillä.


Rosie toivotti Jamalin tervetulleeksi perheensä luokse, kun sosiaaliviranomaiset kertoivat pojan olleen 12-vuotias orpo, joka pakeni Afganistanista. Rosie tuli epäluuloiseksi kun hän huomasi pojan olevan karvainen ja osaavan ampua kiväärillä.

Jamalin huijaus alkoi paljastua, kun hammaslääkäri arveli hänen olevan noin kymmenkunta vuotta vanhempi ilmoitettua ikäänsä. Taliban materiaalia ja lasten hyväksikäytön paljastavia valokuvia löytyi myöhemmin Jamalin puhelimesta.

Tapaus paljastui sen jälkeen, kun alaikäisiksi ilmoittautuneita pakolaisia kuljetettiin bussein Britanniaan Calaisin ”viidakosta”, leiripaikalta, jossa pakolaiset ovat asuneet Ranskassa.

Rosie kertoi, ”Aikuiset väärinkäyttävät tilannetta. Se asettaa perheitä ja yhteisöjä vaaralle alttiiksi.” – En näe mitään väärää hampaista tehtävän iän määrityksessä. jotkut sanovat sen olevan alistavaa ja tunkeilevaa, mutta mies jota luulet lapseksi, se vasta tunkeilevaa onkin, Rosie jatkaa.

Kun Rosie ja Pete ottivat Jamalin luokseen, he alkoivat syömään ainoastaan Halal-lihaa. – Poika näytti niin kovin hoikalta ja ajattelin, että hän oli nöyrä ja kohtelias. Jamal asui 13-vuotiaan pojan ja 12- sekä 14-vuotiaan tytön kanssa samassa talossa.

Hälytyskellot alkoivat soida, kun Rosie perheineen meni uimaan ja Rosien 13-vuotias tytär ihmetteli Jamalin karvojen kasvua ja sitä, kuinka karvainen hän yleensäkin oli. Kiipeilykeskuksessa poika kiipesi köysiä pitkin hyvin helposti ja ampumaradalla hän alkoi purkaa asettaan ennen ampumista.

Koulukuljetuksessa ajoneuvon kuljettaja oli pyytänyt poikaa poistumaan ajoneuvosta, sillä hän ei ollut uskonut Jamalia 16-vuotiaaksi. Rosie kertoi, ”On ihmeellistä, kuinka kukaan muu ei uskonut Jamalin olevan lapsi, paitsi ainoastaan sosiaaliviranomaiset.”

Jamalin käytös meni vaikeammaksi, hän vaati rahaa ja sai puhelinsoittoja oudoista numeroista. Eräänä päivänä Jamal sanoi, ettei kykene rukoilemaan kaikkien julisteiden keskellä, jotka olivat hänen huoneensa seinällä.

Jamalin viimeiset sanat Rosielle olivat, ”Minä tapan sinut ja tiedän missä lapsesi ovat.” – En voi sanoa hänen olevan terroristi, mutta uskon hänen tulleen harjoitusleiriltä. Hän oli taitava näyttelijä, Rosie ihmetteli.

Rosie sanoo tarkastavansa autonsa jokainen päivä, ja hän myös varmistaa talonsa ikkunoiden olevan lukittuna. Rosie pelkää, koska Jamal tuntee perheen rutiinit.

Brittipoliitikko David Davis vaatii tiukempia tarkastuksia: ”Mikäli emme kovenna tarkastuskäytäntöjä nyt, tulemme näkemään miehiä esittävän pieniä haavoittuvaisia lapsia sijaiskodeissa ja kouluissa.”

Jamalin todettiin olevan 21-vuotias aikuinen mies.

Muokattu 18.4.2017: Alkuperäinen artikkeli on paljastunut uutisankaksi.

The Sun

  • 3.7K
    Shares