Kolumnit

”Siksi lähdin Malmöstä”

Malmö. Kuva Pixabay.

40-vuotias mies päätti vaihtaa Ruotsin hyvinvointijärjestelmän tuoman turvallisuuden toisenlaiseen turvallisuuteen ja lähteä Malmöstä.

– Vuosi sitten päätin lähteä pois Malmön keskustasta, Ruotsin ulkopuolelle etsimään turvallisempaa elämää. Turvattomampaa kuitenkin siinä mielessä, että enää minulla  ei ole pääsyä Ruotsin hyvinvointijärjestelmään.

Hän on vaihtanut hyvinvointijärjestelmän tarjoaman turvallisuuden toisenlaiseen turvallisuuteen.

– Elän ja teen työtä eurooppalaisissa suurkaupungeissa, suuremmissa kuin Malmö, eikä minulla tarvitse olla ”silmiä selässä”.

Malmössä hän joutui useiden ryöstöjen ja ryöstöyritysten kohteeksi.

– Kimppuuni on käyty keskellä kirkasta päivää Friisgatanilla … Miksi pitäisi ylipäätään ajatella, mitä reittiä menee kotiin? En voinut tuntea, että voin kulkea vain Malmön läpi ja olla varma, että minua ei ryöstetä.

Vuosituhannen vaihtumisen aikoihin tilanne oli toinen. Ilmapiiri on muuttunut sen jälkeen oleellisesti, eikä hän näe oikein mitään keinoja tilanteen korjaamiseksi. Malmö on hänen silmissään menetetty kaupunki.

– Mitä olisi tehtävissä ongelmien ratkaisemiseksi, jotta Malmö olisi taas se kaupunki jota rakastan? Rehellisesti sanoen, en tiedä. Minun silmissäni Malmö on menetetty kaupunki. Siellä on menty liian pitkälle. Kaupungissa on ollut neljä joukkoraiskausta kahden kuukauden aikana. Pieni pistäytyminen väärälle kadulle väärään aikaan ja pääset eroon kaikesta mitä on mukanasi … Ja samaan aikaan juutalaiset pakenevat kaupungista.

Turhautuneena Malmön ja Ruotsin politiikkaan ja poliittisesti korrekteihin poliitikkoihin, hän päätti lopulta toimia itse.

– Äänestin jaloillani ja lähdin Malmöstä.

Katerinamagasin.se

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit