Kotimaa Politiikka

Sinimusta Liike vaatii nopeaa korjausta vanhustenhoidon häpeälliseen tilanteeseen

Kuva: Pixabay / (CC0).

Sinimusta Liike esittää tiedotteessaan keinoja vanhustenhoidon tilanteeseen. Puolueen mukaan hoitolaitosten tulisi olla julkisen vallan alla, ei ostopalveluna yksityisiltä. Puolue veisi nykyisen ostopalvelujärjestelmän hallitusti alas siten, että nykyisten hoivalaitosten sanktio lain rikkomisesta on laitoksen ja sen liiketoiminnan haltuunotto, jonka jälkeen valtio vastaa henkilöstön palkkaamisesta ja palvelun laadusta. Sinimusta Liike palauttaisi lisäksi julkisen kodinhoitajapalvelun, jolloin kotisairaanhoito voisi keskittyä olennaiseen.

Vanhustenhoidon epäkohtien ongelmana pidetään hoitajapulaa ja hoitajamitoitusta. -Jossain määrin niillä varmasti on osansa niin sanotussa vanhustenhoidon kriisitilanteessa. Hoitajapulan ratkaisu on poliittisten päättäjien keskuudessa lähes yksimielisesti halpatyön tuonti ulkomailta. Se on tie joka romuttaa pitkällä aikavälillä koko suomalaisen vanhustenhuollon laadun ja pakottaa ammattitaitoiset suomalaiset hoitajat siirtymään muille aloille, sanoo Sinimustan Liikkeen sihteeri Terhi Kiemunki.

Useista lähteistä kuultuna on asteittain kiristyvän hoitajamitoituksen vuoksi jouduttu pitämään ympärivuorokautisia asiakaspaikkoja tyhjinä, koska hoivakoteihin ei olla saatu palkattua riittävästi henkilökuntaa. Näin ollen ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevat vanhukset joutuvat makuutettaviksi sairaaloiden vuodeosastoille ja heidän toimintakykynsä heikkenee entisestään tai vaihtoehtoisesti he jäävät lähes heitteille kotihoitoon, koska hoivapaikkaa ei ole saatavilla. Perustuslain mukaan julkisen vallan tulee turvata jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut. Valtio ja kunnat ovat jo pitkään rikkoneet lakia, eikä uudet hyvinvointialueet näytä tuovan tilanteeseen muutosta.

THL:n tietokannan mukaan viime vuonna tehtiin noin 44 000 kotona asuvasta vanhuksesta toimintakyvyn arviointi, jonka mukaan heistä vain reilu puolet asuu kotona itsenäisessä kunnossa. Luvuissa ovat mukana vain kotihoidon piirissä olevat vanhukset ja otanta on vain murto-osa koko maan kotona asuvista vanhuksista. Kotihoidon työntekijät ovat kertoneet liikuntakyvyttömistä tai muistisairaista vanhuksista, joiden paikka ei ole kotona. Julkisuudessa on ollut lukuisia tarinoita, joissa heikkokuntoinen vanhus istuu ulosteensa päällä 12 tuntia ilman ruokaa tai juomaa odottaen hoitajaa, jonka käynti saattaa olla viiden minuutin mittainen. Pahimmillaan vanhus on kuollut ennen kuin on saanut hoivakotipaikan. On ollut eksyneenä paleltuneita tai hukkuneita, sairaskohtauksen jälkeen kotinsa lattialla tunteja maanneita ja oman käden kautta kuolleita.

Julkinen laitoshoito ja kodinhoitopalvelut romutettiin säästösyistä

Kiemunki huomauttaa, että ihmisten poliittinen muisti on lyhyt, harva muistaa Kataisen hallituksen rakennepoliittisen ohjelman vuodelta 2013, joka romutti laitoshoidon vuodesta 2015 alkaen. – Silloisen hallituksen vanhuspalvelulain muutoksen mukaan pitkäaikainen hoito laitoksessa voidaan toteuttaa vain lääketieteellisin perustein tai asiakas- tai potilasturvallisuuteen liittyvin perustein. Kyse oli tietenkin rahasta, tarkoitus oli säästää muutama sata miljoonaa puolittamalla vanhainkotien ja muun pitkäaikaisen laitoshoidon paikkamäärä ja painottaa kotihoitoa tai kodinomaisia olosuhteita.

Muutoksen jälkeen nousi ”kodinomaisia” yksityisiä hoivalaitoksia joka niemeen ja notkoon, kunnallisia laitoksia yksityistettiin ja ulkokullatun alun jälkeen hoivayritykset ryhtyivät hinnoittelemaan vaipat ja laastarit niin, että vanhusten varat hupenivat nopeaa tahtia, eikä monilla ole varaa hoivaan. Kymmenen vuoden aikana on kuultu monta surullista tarinaa yksityisten ”hoivakotien” toiminnasta, joista monet ovat poliittisesti sitoutuneiden yhdistysten tai säätiöiden omistamia ja hallinnoimia.

Hieman ennen laitosten alasajoa yhdistettiin kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Yksinkertaisesti sanottuna romutettiin kunnalliset kodinhoitopalvelut, jotka tarjosivat ikä-ihmisille apua arkisiin askareihin kotona, räätälöitynä kunkin tarpeen mukaan. Vanhustyön kotiavustajalla ja myöhemmin kodinhoitajalla, joka oli tarjolla vanhusten lisäksi lapsiperheiden avuksi, oli aikaa siivota, laittaa ruokaa, käydä kaupassa tai vain jutella.

Vanhustenhoito palautettava julkisen vallan alle – sanktiot kuntoon yksityisten laitosten lain rikkomuksille

– Sinimusta Liike haluaa palauttaa järjestelmään julkiset kodinhoitopalvelut, jotka ovat tulotasosta riippumatta jokaisen saatavilla. Näin hoitajat voivat keskittyä kotisairaanhoitoon, linjaa Kiemunki puolueen tavoitteita.

Sinimustan Liikkeen senioriohjelma perustuu ajatukselle, että ikääntyvä väestö pysyy terveenä, hyvinvoivana ja aktiivisena mahdollisimman pitkään. Nykyinen ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin tila on rapautunut niin pitkällä aikavälillä, että se vaatii kokonaisvaltaisia muutoksia kaikissa ikäluokissa. Hitaasta muutoksesta ei kuitenkaan ole akuuttiin hätään apua, vaan vanhusten terveys ja hyvinvointi on turvattava välittömästi, Kiemunki jatkaa

Sinimusta Liike vaatii, että samaan aikaan toimintakykyisten ikääntyvien jaksamisen ja terveyden ylläpidon kanssa on mahdollistettava jokaisen ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevan pääsy laadukkaaseen laitoshoitoon, jonka painotus tulisi olla kodinomaisessa palveluasumisessa, jossa puolisoilla on mahdollisuus asua yhdessä. Jotta tyhjänä olevat laitospaikat saataisiin täytettyä, tarvitaan hoitajia. Vanhustenhoitoala ei nykyisellään houkuttele ammattitaitoista henkilöstöä, palkka ja työolosuhteet vaativat nopeaa korjausta.

Sinimustan Liikkeen ohjelman mukaan sote-palvelut, vanhustenhoito mukaan lukien, tulisi olla valtion järjestämisvastuulla. Hoitolaitosten tulisi olla julkisen vallan alla, ei ostopalveluna yksityisiltä, joille voitonjako on tärkeämpää kuin laadukas palvelu.

– Nykyinen ostopalvelujärjestelmä on vietävä hallitusti alas siten, että nykyisten hoivalaitosten sanktio lain rikkomisesta on laitoksen ja sen liiketoiminnan haltuunotto, jonka jälkeen valtio vastaa henkilöstön palkkaamisesta ja palvelun laadusta. Valtion on pidettävä huoli, että perustuslain noudattamiseksi viranomaisten valvontaresurssit riittävät ja rikkomisiin puututaan nopeasti, sanoo Kiemunki. – Rahaa korjausliikkeen nopeaan toteuttamiseen on, kyse on valinnoista mihin sitä halutaan käyttää, hän jatkaa.

54 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eeki

Ei ole rahaa, kaikki rahat menee NATO:oon, uusiin kalliisiin hävittäjiin, Ukrainaan, maahanmuuttajien kasvavan joukkion ylläpitoon ja kehitysapuun. Veroja täytyy korottaa ja suomalaisten pitää tottua jyrkästi laskevaan elintasoon.

juha II

Malmön kaupunki Ruotsissa leikkaa lastenhoidosta heikentämällä ruoka-annoksia sekä muita MÄÄRÄRAHOJA. Mitä tällä on tekemistä vanhustenhoidon kanssa? No, sitä vain, että lasten ohella vanhukset ovat se ”varaventtiili” jolla KUPATAAN ”säästöjä”. Ja mitä näillä nk. ”säästöillä” sitten tehdään? No, tietenkin koko ”KALTTI” annetaan MATUILLE eli ”partalapsille” sekä monimkulttuurisille ganstereille. Joille samainen kaupunki järjesti ilmaisasunnoksi KATTOLUKAALEJA ”sodassa” katujengejä vastaan. Tuo terapeuttinen ”sopeutus” ”rakenteellisesta rasismista” uhkuvaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Jota voi kutsua kotouttamiseksi ”voisilmällä” päättyi sikäli IRVOKKAASTI, että hulppeasi asuvat ja eläneet GANSTERIT myivät huumeita ”kämpistään” ja keksivät myös muuta ”hyötykäyttöä”. Tälle periruotsalaista sosiaalidemokraatista pumpulipäisyyttä osoittavasta hankkeesta, joka meni niin VITURALLEEN kuin olivat ”sovelluksen” keksineet älykääpiötkin!!!

Suomessa kanttikset maksaa hammaslääkäreiden palveluksista maltaita, mutta kun tulet MATULASTA käikki meneen lässyn, lässyn linjalla ja koko suuvärkki on tivis kuin suomalaisen naisministerin selitykset miljarditappioista nk. ”vastuuministerinä”. Mutta mitäpä väliä sillä on kun setelipainot sylkevät uutta rahaa 24/7. Joskus puhuttiin sellaisestakin asiasta kuin inflaatiosta, mutta nehän olivat aikoja, jolloin sukupuoliakin oli vain kaksi ja uhka maailmanrauhalle tuli IMPERIALLISESTA lännestä sekä itä oli PUNAINEN ”rauhanomaisine ydinkokeineen”!!! ”Oi niitä aikoja…”

Letunviuhake

Ei pysty auttaa vanhuksia jotka tämän maan soti ja jälleen rakensi hiellä ja kovalla tuskalla😒 Meidän ROTTAMARIN KIPPAS KAIKKI 40miljardia huit hevonvi. ttuun ajattelematta tippaakaan yhtäkään vanhusta, vähävaraista tai lapsiperhettä! Ja edelleen ihmettelen että kuka vi.. Un taliaivo antaa äänen näille valtapuolueille??

Anomaster

Poliitikkojen luonne on kansan hyväksikäyttö ja hyväksikäyttöpotentiaalin kehittäminen, ei kansan parhaan ajatteleminen.

Anomaster

On nähnyt lehdissä vanhuksille toimitettuja aterioita, jotka ovat sellaisia, että niitä ei rehellinen ihminen kehtaisi toimittaa. Hintakin on kympin tienoilla ruoasta, joka olisi ehkä parin euron arvoinen. Saisivat halvemmalla ja parempaa, jos hankkisivat itse ruokansa vaikka valintamyymälöistä valmisruokina ja sitten voisivat vaikka viikonloppuisin käydä ravintolassa syömässä, kun rahaa säästyy.

Ilkka Forsten

Nykyajan valmisruoka jota marketeista voi ostaa, on ihan oikeasti suht hyvän makuista, eikä hinta ole mikään tähtitieteellinen. Valikoimakin on laaja, keitot, pastat, liharuokia, kalaa jne. Tai jos haluaa eksoottisempia makuja löytyy niitäkin. Hintahaarukka pyörii jossain 3 – 4.5 euron korvilla / annos. Niiden lisäksi voi ostaa kasviksia tai salaatteja sen mukaan mistä tykkää. Ne on käyttökelpoisia. Kolme minuuttia mikrossa ja edessä on päivän lämmin ateria.

Vielä kymmenen vuotta sitten valmisruoka oli täysin mautonta moskaa, tunnelma sitä syödessä muistutti tilannetta jossa pureskelee märkää pahvilaatikkoa. Annoksen nimellä ei ollut väliä, kaikki maistui samalta. Toki vähävaraiselle vanhukselle neljäkin euroa voi olla kova hinta, mutta on se vähemmän kuin ateriapalveluiden toimittamat kympin annokset. Ongelma voi olla myöskin se miten valmisruokansa saa kotiin ? Kaikilla ei ole autoa, tai he eivät pysty sellaista käyttämään. Yksi idea olisi että jotkut alueen asukkaista vuorotellen ottaisi kauppalistan hoitaakseen, ja toimittaisi elintarvikkeet vanhuksille. Siinä ei kuluja sen suuremmin tule jos kerran on omatkin atriat ja tykötarpeet kaupasta haettava. Minä en kehtaisi ottaa vanhalta ihmiseltä korvausta sillä olen ajatellut asiaa myöskin niin, että sekin päivä tulee eteen kun olen itse vanha ja silloin olisin kiitollinen kaikesta avusta.

Anomaster

Nykyisin tuo vapaaehtoinen avuliaisuus on heikentynyt. Joskus ennen se oli normaalia. Tähän on vaikuttanut merkittävästi se, että kaikkea sen kaltaista on siirretty valtion ja kuntien vastuulle, kovilla kuluilla tietysti. Suorastaan kieltäisivät vapaaehtoisen avustamisen, jos vaan kehtaisivat.

Onhan nykyisin väärin sekin, jos putkimies auttaa kaveriaan putkitöissä ilman laskutusta. Sitä halutaan pitää veronkiertona ja kaikin puolin paheksuttavana.

Sisällissotaa pukkaa

Matut elävä täällä kuin kuninkaat veronmaksajien piikkiin ja oma kansa hätää kärsimässä. On tämä typerää hulluutta!

Vihervasemmiston suvakki-matupatjat idiootteja, eikä paljoa kehumista sutki-koksuissa eikä ja kes kustassa…

Peter Kreisler

Sosiaaliset palvelut ja liiketoiminta eivät sovi yhteen, tämän on käytäntö osoittanut todeksi.

Viimeinen purkaus

Ukraina: Sodassa kuollut yli 130 000 venäläissotilasta
Demokraatti.fi toimituksessa iloiset bileet asian kunniaksi
siis kun ukrainalaiset ovat suolaneet 130 000 venäläissotilasta
suhteellisen sairasta arvo demokratiaa
minusta tämä ukrainan sota 
on paljastanut näiden liberaali globalisti demareiden
todellisen luonteen
Eli he ovat itse sotaa lietsovia hulluja
Putin inhosi HIlary Clintonia USA demari
ja HIlary Clinton Puutinia 
Esim 
HIlary Clinton MASINOI VALHEIN 
Venäjän vaalivaikuttamis häviönsä Usassa 
Ja väitti trumphin olevan syyllinen siihen
USALAISISET DEMARIT OVAT SYYLISTÄNEET VENÄJÄÄ KAIKESTA 
Vimeiset 10 vuotta TODISTETAVASTI VALHEIN
OLISIKO SILLÄ JOTAIN MERKITYSTÄ PUUTININ MIELIPITESEEN 
ESIM USAN Demareihin 
Suomen poliitikoja ei hämää ne usa demareiden valheeliset syytökset 
venäjää vastaan näköjään pätkääkään 
heistä syyttömästä syyllinen vale journalismi ja politiikka 
edustavat demokratiaa ja moraalia
Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltojen vaaleihin 2016 tarkoittaa 
poliittiset vastustajat alkoivat jo ennen presidenttiehdokkuuden varmistumista koota ns. VALEHTELIJA Steelen MUISTIO , jossa haettiin yhteyksiä Trumpin ja Venäjän hallinnon välille. Muistiota alkoivat koota Trumpin vastustajat republikaanisessa puolueessa, ja Hillary Clintonin vaalikampanja jatkoi sitä. Dokumentti sisältää väitteen Trumpin kampanjan salaliitosta Venäjän kanssa. Dokumentti johti FBI:n tutkintaan Trumpin ja Venäjän yhteyksistä ja lopulta erityissyyttäjä Robert Mueller tutkimuksiin.
 LUE Tämä wikipediasta
**Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain vaaleihin 2016**ja tajua nyky tietämyksellä
mitä kuraa ja valeita nämä demarit ovat syöttäneet meille
wikipediakaan ei ole korjannut niitä valheita artikelisaan
esim
James Brien ”Jim” Comey, Jr.  FBI:n johtaja
Valehteli kaiken
Muellerin raportista julkaistiin tiivistelmä maaliskuussa 2019. Sen mukaan Trumpin kampanjaorganisaation ja Venäjän väliltä ei löytynyt lainvastaista yhteyttä.

ikee

Trump on ainoa presidentti joka on pitänyt vaalilupauksensa ja se on vaarallinen esimerkki nykypoliitikoille. Kansa saattaisi alkaa vaatia samaa.

Runtiti-pou

Trump kampanjoi Krimin Venäjän osaksi tunnustamisella…

vakava kehoitus -Syökää Jodia

Episodi Fi Media
Mark Hamill myy nimmaroituja Star Wars -julisteita Ukrainan hyväksi – tuotoilla ostetaan dronejaHieno mies!Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi pyysi Hamillia henkilökohtaisesti mukaan taistelemaan pahan imperiumia vastaan.
Hieno mies!
NÄMÄ LIBERAALI DEMARI VIHER VASURI PERSU KOKOOMUS GLOBALISTIT
Kerjäävät provosoivat haluavat 3 maailmansotaa
mikä on todella tervettä ajattelua

Runtiti-pou

III maailmansota olisi hyvä homma päästäisiin Venäjästä

Runtiti-pou *bunkkerissa*

III maailmansodassa
ensimmäisenä suomalaisena sinä näkisit
Venäläisen ydinpommi sienipilven
ja siinä kohtaa Mark Hamill Hieno mies!
dronet eivät paljon lohduta
Nato katsoo vierestä
kun venäjä tekee *melkein *nato suomesta hiili-hangon .
Sauli Niinistö hiiltyneenä
kehuu silti Naton turvallisuus takuita
ja kuinka turvallista nyt suomessa on verrattuna entiseen
siis elellä loppu elämä jossain ydinsuoja bunkkerissa
koska *joka päivä** nato suomessa
on vaarana että venäjä hyökkää
jopa **maan alle** hiiltyneessä suomessa
Jonka maan sisuksissa elelee vain Henkiin jäänyt 20 IHMISEN eliitti
kuten suomen Natoon vienyt
Sauli Niinistö Ja Ylen Nato gallub päätoimittaja

Ilkka Forsten

Älä unohda sitä että venäjänkin ylle ilmestyy se sienipilvi jos homma eskaloituisi sille asteelle.

Viimeinen purkaus

No me siviilit ei siitä asiasta paljon kohtua saa
ydin pilvi inarissa tai siperiassa johtaa kuolemaan
paitsi jos Nato jakaa HYVYYTÄÄN meille jokaiselle
MELKEIN Natomaan kansalaiselle kaasu naamarit
Joidenka ansiosta elät 2 viikkoa ydin sumussa
enenen kun kuolet janoon ja nälkään
nahka kärventyneenä

*fakta on* valtamedian mielikuvitusta

taas yksi venäjä syytös muka fakta on paljastumassa
valtamedian luomaksi valheeksi
ja näiden lännen sotaa lietsovien poliitikkojen valheiksi
MINKÄÄNLAISIA viitteitä ei ole saatu siitä, että Venäjä olisi ollut Nord Stream 1:n ja 2:n räjähdysten takana, kertoo uusi saksalainen tutkimus.
– Tätä ei voida tällä hetkellä todistaa, Saksan valtakunnan syyttäjä sanoo
Tutkijat ottivat kahden tutkimus­aluksen avulla vesi- ja maanäytteitä sekä putkilinjojen jäännöksiä. Tutkijat dokumentoivat myös rikospaikan.
– Arvioimme tätä kaikkea rikosteknisesti, Frank selvittää.
suomen valtamedian lööppejä
**Monet tutkijat ***ovat osoittaneet sormella Venäjää
Ulkopoliittisen instituutin johtaja
 Mika  kommentoi kaasuputkivuotoja Twitterissä tiistaina ja totesi
Venäjän ”demonstroivan kykyjään”.
Aaltola arvioi, että Venäjä
mieluummin tuhoaa Eurooppaan rakennetun infrastruktuurin kuin jättää sen pystyyn.
tämä UKKO JAUHAA Agenda KURAA POKKANA joka valtamediassa
Mika Aaltola, joka on ottanut tapaukseen kantaa Twitterissä.
– NordStream-rikot tuovat mieleen
Venäjän kyvyn katkaista kaasuputkia ja tietoliikennekaapeleita
ILTALEHTI
Puolustuslähde uskoo: Venäjä saattoi tehdä Nord Stream -iskut droneillaBrittiläinen puolustusalan lähde arvioi Venäjän mahdollisesti käyttäneen
Nord Stream -iskuissa vedenalaisia droneja.
Uutta tietoa Nord Stream -sabotaasista – CNN: Venäjän sotalaivoja havaittiin putkivuotojen läheisyydessäTässä teille esimerkki siitä valtamedian objektiivista luotettavasta journalismista
joka on oikeasti valetta ja tätä
Disinformaatio on tarkoituksellisen harhaanjohtavaa tai väärää informaatiota, jota jakamalla pyritään vaikuttamaan vastaanottajan toimintaan tai mielipiteisiin

Ilkka Forsten

Onko se länsimaiden keksimää kun Nord Stream putken läheisyydessä oli Venäläisiä aluksia vaurioiden sattuessa. Niitä nimittän oli. Varmaan tiedät Flight Radar 24:n jossa voi reaaliaikaisesti seurata maailman lentoliikennettä ? Samanlainen sovellus on olemassa laivaliikenteen seurantaan, ja sen kautta näkyi venäläisten laivojen liikkeet alueella ” onnettomuus ” aikaan. Oliko se ihan sattumaa, no tuskin. Disinformaatio on myöskin sitä että pelaa täällä venäläisten pussiin, ja koittaa esittää putinin viattomasi uhriksi joka puolustaa vainottua slaavikansaa.
Oletko kuullut siitä että norjan edustalla olevasta merikaapelista katosi viiden kilometrin mittainen pätkä ihan ilman järjellistä selitystä, samoin katkesi Färsaarilta tuleva merikaapeli, mutta emmehän me usko että venäläiset tekisivät näin ikäviä juttuja. Kyllä syyllinen on NATO, tai kalastuksesta suivantuneet turskat jotka söivät merikaapelit kostoksi etnisyyteen kohdistuneesta vainosta. Pistän vielä paremmaksi. Presidentti Zelensky sai käskyn itäisiltä mailta mennä pätkimään kaapelit, että juutinraumalaisten suunnittelema maailmanvalloitus etenisi, ja translait tulisi voimaan kaikissa valtioissa. Meni parodian puolelle, eikö vaan, mutta ei yhtään sen suuremmin kuin venäläisten symppaaminen käyttäen ajatuksena sitä, että on hyvä kun putin käy tuhoamassa juutinraumalaiset ukrainasta, sitten koko maailma pelastuu, ja meillä on hyvä naapuri joka kaiken lisäksi puhuu nationalismista.

Saksalaisten tutkimuksiin kaasuputken räjähdyksestä minä en usko, sillä he ovat niin lääpällään venäjään vieläkin, että ovat jossain yhteydessä sanailleet haluavansa vaikka ilman EU:n tukea luoda kauppasuhteet itään, ja ostaa kaasut taas venäläisiltä.

Eikös putin ole ukrainassa tuhonnut kaiken infrastruktuurin mihin on tilaisuuden saanut, sen pitäisi riittää näytöksi siitä mitä hän muulla tekisi jos voisi, mutta onneksemme hän ottaa nyt pataan ja häviää sotansa, valtio kutistuu talouskääpiöksi joka tulee vielä hattu kourassa pyytämään että länsimaat tekisivät diilejä. Mc Donals oli niin kiva siinä Moskovalaisen kadun varressa, ja oli hauskaa ajella länsimaisilla citymaastureilla pitkin ja poikin eurooppaa. Sai kerrankin örveltää ja tuntea elävänsä, mutta voi, tämä meni nutulleen kun annoimme KGB:n aivopestylle psykopaatille vallan, ja nyt elämme jälleen jonotus linjalla vodkaa ja limppua toivoen, lasten odottaessa Volgan takapenkillä kyytiä kotiin pioneerileiriltä, FSB:n seuratessa perässä ettet vaan poikkea normaalista reitistä.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Juha

Hmm.. tää ameriikan putinisti.. tämä f..u Nuland on nyt erimieltä kanssasi.

https://youtu.be/L9Z6xcN5ZoY

William Burns (CIA CEO) sanoi menneellä viikolla, että tää sota on taputeltu elokuuhun mennessä. Putlerin agentti.. täytyy olla kun tommosia höpöttää..

Ilkka Forsten

Se voi ollakin silloin taputeltu. Nyt riippuu paljon siitä mitä tapahtuu sanotaanko kuukauden sisällä tästä päivästä. Bahmut on tietynlainen Stalingrad sijantinsa takia, ja sillä on suuri symbolimerkitys molemmille osapuolille. Putin tietää yhtä hyvin kuin Zelensky että kaupungin merkitys on korostunut. Venäläisten strategia, ellei jotain muuta ole keksitty, perustuu yhä ikivanhaan lihamylly periaatteeseen joka tulee kuluttamaan paljon miehiä kummaltakin puolelta, mutta kannattaa muistaa että hyökkäävä osapuoli menettää aina enemmän miehiä kuin puolustava. Ukrainalaisten etuna on paikallistuntemus, ja he kokevat sotivansa valoittajaa vastaan. Ukrainalaisten taktiikka on tähän asti ollut parempi kuin venäläisillä. Sodan muuttaminen täysin avoimesta rintamasodasta modifioiduksi sissisodaksi yllätys-iskuineen, kuluttaa koko ajan venäläisten vahvuutta ja tekee motivaatiolle haittaa.

Niin ikään venäläisten huollon takkuaminen, ilman ukrainalaisten myötävaikutustakin on jo nyt laskenut taisteluosastojen motivaatiota. Korkearvoisten upseerien menetykset haittaavat operaatioita, ja partisaanitoiminta joka kohdistuu huoltoyhteyksiin, ja venäjän armeijan komentajiin autopommeineen, syö koko ajan mahdollisuuksia luoda hyvä strategia. Ei venäjälläkään ole heittää rajattomasti kenraaleita ja everstejä ukrainaan. ( Näitähän siellä on kuollut jo nyt verrattain paljon. )

Ihan oma lukunsa tulee olemaan se, jos länsimaat ottavat käyttöön laajamittaisen tutkahäirinnän, Sillä lamaannutetaan ilmatorjuntaa, ilmatoimintaa yleensäkin, ja saadaan aikaan kommunikaatiokatkoksia asejärjestelmiin sekä komentoketjuihin. Nythän sitä ei ole ollut. Jos olisi, ukrainalaisten / venäläisten dronet olisivat olleet täysin hyödyttömiä. Länsimailla on kehittyneemmät järjestelmät, mutta on niitä venäläisilläkin. Se miksi he eivät ole niitä käyttäneet, on arvoitus. USA:n toimittamat pitkän kantaman HIMARS raketit voivat iskea pitkälle venäläisten selustaan, jolloin huollosta tulee yhä epävarmempaa. Siinä on monta tekijää yhdessä eikä kukaan tiedä mitä vielä on näyttämättä ja käyttämättä ? Jos venäjän sotakone nyt hyytyy, se ei enää kykene ottamaan aloitetta haltuunsa koska sää-olosuhteet muuttuvat kevättä kohti mentäessä. Ja jos venäläiset kokevat tappion on putinin aina vaan vaikeampi selittää sodan jatkamiselle perusteita, koskien omaa kansaa. Se mistä vähemmän puhutaan on venäjällä kasvava sodan vastustus. Länsimaille ei tarvitse selittää miksi soditaan, mutta venäläiset tulevat selitystä vaatimaan. Vietnamin sota oli hyvä esimerkki siitä mitä lopulta tapahtuu, kun kansakunta alkaa vaatimaan sodan lopettamista. USA:n armeija ei koskaan hävinnyt sitä sotaa, mutta poliitikot hävisivät. He joutuivat lopulta luopumaan koko asiasta, niin voi käydä venäjälläkin.

Juha

Joo toivoisi sodan loppuvan pikaisesti.. liikaa uhreja molemmin puolin. Bahmut on se Stalingrad joka ratkaisee sodan kulun.. molemmat ovat uhranneet valtavasti sotilaitaan tälle alttarille, joten tappion kärsinyt tietää hävinneen.. sen jälkeen on turha jatkaa kun sodan lopullinen voittaja on tiedossa.

Tässä vielä lisää dataa edelliseen NS asiaan

https://www.breitbart.com/europe/2023/02/04/no-evidence-of-russian-involvement-in-nord-stream-pipeline-explosions-german-investigators-admit/

Ilkka Forsten

Sota on aina tragedia, surkeasti hoidetun politiikan etäispääte mikä jättää traumat vuosikymmeniksi. Vaikka rauha tulee jonakin päivänä, se jää aina häviön kokeneen osapuolen mieleen tilanteena mikä vaatii revanssin. Jos tiedot osapuolten kaatuneista sekä haavottuneista pitävät paikkansa, ne ovat korkeita jo nyt. Venäläisten puolella noin 130 000, ukrainalaisten 100 000.. Vajaa 12 kuukautta sotaa ja luvut ovat tuota tasoa.

Sitä olen päivänä muutama pohtinut, missä vaiheessa länsimaat alkoivat kouluttaa ukrainan sotilaita käyttämään asejärjestelmiä mitä sinne on toimitettu ? panssariprikaatin komentaja, ( suomen armeijan ) sellainen on sanonut että Leopard vaunun miehistön koulutus kestää vuoden. Toki sitä opitaan käyttämään lyhyemmässä ajassa, mutta sehän ei yksin riitä. On osattava myöskin yhteistoiminta, taktiikka, huolto jne. Niin ikään kaikki ohjusjärjestelmät, tykistö ( länsimainen ) jne eivät ole yksi yhteen ukrainan aiemmin käyttämien kanssa. Tykki on toki aina tykki, ohjus on ohjus ja tankki on tankki, mutta silti jo pelkkä kielimuuri vaatii paljon enemmän harjoitusta ollakseen riittävän informatiivista.

Jos nyt ajatellaan että kuka tahansa meistä laitettaisiin käyttämään vaikkapa Patriot ohjusjärjestelmää, tulisiko siitä mitään jollain viikon tehokurssilla. Kiväärillä opitaan ampumaan hetkessä, mutta monimutkaiset järjestelmät vaativat jo osaamista ollakseen tehokkaita. Väännän nyt ajatukseni rautalangasta. Oliko länsimailla ennen konfliktin alkua koulutuksessa rekryyttejä. Oliko jo etukäteen, ( esimerkiksi vuotta ennen ) päätetty varmistaa ukrainalaisten koulutuksesta saatavan osaajia johonkin, mitä tullaan tarjoamaan sota-apuna vaikka ei virallisesti sanottu koulutusta tapahtuneen, tai aseapua annettavan ? Vieläkin yksinkertaisemmin ilmaistuna. Tekikö joku kaikessa hiljaisuudessa koulutusta vaikka venäläisten hyökkäyksestä ei ollut edes takeita ? Foliohattuosastoon voin lisätä ajatusleikin, että ukrainassa on koko ajan ollut länsimaisia sotilaskouluttajia mutta ilman omia kansallisuustunnuksiaan. En vähättele ukrainalaisten kykyjä omata hyvää pelisilmää ja kykyjä oppia uutta, mutta… Se asejärjestelmien kirjo mikä on nyt tulossa ja jo tullut perille, kattaa niin suuren määrän sellaista kalustoa mitä ei venäläisellä kalusto-opilla voida tehokkaasti hyödyntää, että pakostakin tulee mieleen pidemmän ajan suunnitelmallisuus.

Toisaalta, onhan eskalaation mahdollisuus ollut olemassa jo vuodesta 2014, joten tilaisuus ja aikaa olisi ollut kouluttaa mitä vaan. Erillisiä vapaaehtoispohjalta tulleita ryhmiähän on kaiken aikaa ollut osana sotaa, vaikka suurempi kahina oli vielä tulematta. Kaikki ei välttämättä ole sitä miltä näyttää, ja ehkä aika näyttää olinko edes puoliksi oikeassa ajatusteni kanssa ? Leikki on ollut kallis joka tapauksessa jo nyt.

Anomaster

Puola taisi ilmoitella kotimaassaan, että etsivät vapaaehtoisia panssarimiehiä käyttämään Leopardeja Ukrainassa.

Tuota ole minäkin miettinyt, että ehkä on jo koulutettu tai ainakin olisi pitänyt kouluttaa ennakkoon ukrainalaisia panssarimiehiä Leopardeihin.

Anomaster

Ei Bahmut mitään ratkaise. Se ei ole niin merkityksellinen, että voittaja siellä voittaisi koko jutun. Venäjä saattaa saada Bahmutin, mutta ei tule voittamaan sotaa.

Ilkka Forsten

Totta, ei yksi kaupunki ole ukraina. Voitolla on kuitenkin suuri symboliarvo kyseisen kaupungin kohdalla, ja erityisesti putin tarvitsee omalle kansalleen näyttöä siitä miten presidentti on kyvykäs arvioimaan tilanteita ja voittamaan. Putin rinnastaa propagandassaan jo nyt Bahmutin ja Stalingradin. Sen voi kuvitella miten katkera pala olisi menettää tämä mahdollisuus, tai joutua yrittämään uudelleen kerta toisensa jälkeen. Jos propagandapuheissa julistaa etuaikaisesti voiton olevan varma, sitä suurempi on häpeä ellei sitä tapahdukaan.

Yritys mikä johtaa katastrofiin ei myöskään kannusta sotilaita tekemään seuraavia hyökkäyksiä. Ei venäläisten sotilaiden into päätyä lihamyllyksi muuttuneeseen kaaokseen lisäänny, kun menetykset alkavat olemaan huomattavia ja saavutukset laihoja. Tämä asia koettiin jo ensimmäisen maailmansodan aikaan. Paikoilleen pysähtynyt, jatkuvasti voimia verottava ja hermoille käyvä pään lyöminen seinään söi motivaatiota kummaltakin osapuolelta. Ihmisen mieli on rakennettu niin, ettei toistuva ja lopulta turhalta tuntuva puskeminen lisää intoa. Ajatus alkaa keskittymään keinoihin miten päästä pois tilanteesta. Silloin turvaudutaan itse itsensä vahingoittamiseen, tai antaudutaan. Henkisesti loppuun kulunut sotilas ei enää välitä siitä miten sota päättyy kokonaisuuden kannalta, vain oma selviytyminen kiinnostaa.

Videoklipeistä päätellen venäläisten tarve auttaa edes omia haavottuneitaan on melko välinpitämätöntä. He jättävät haavottuneet oman onnensa nojaan jos tilanne sallii pakoon pääsyn. Ne klipit ei ole mitään keksittyä ja näyteltyä ukrainalaisten tuottamaa propagandaa, ne ovat tapahtumia mitkä on kuvattu droneista rintaman yläpuolelta.

Juha

Iltakasa on porrnolehti joka tänäänkin hekumoi pepppuseskillä. Ei kukaan järjissään oleva voi ottaa iltakasoja vakavasti, vaan ne ovat täyttä degeroitunutta kuraa.

Ilkka Forsten

Kaikki niin sanotut iltalehdet ovat pelkkiä lööppinikkareiden hengentuotteita, Iso otsikko, ja asiaa vähän mikä sekin pyrkii aina hakeutumaan täysin epä olennaiseen. Tyyli on suunnilleen tämä. UUSIN TWERKKAAJALAHJAKKUUS PALJASTI INTIIMIT KOHTANSA !! Ja kun sitten tyhmä ostaa lehden, on juttu kasattu kokoon näin. Lahjakas twerkkaajamme kävi ABC huoltamolla WC: puolella, ja istui peppu paljaana toimituksen ajan. Tätä ei ole ennen nähty…. Ahh ja Oooh, nyt olen saanut hyvin tärkeää informaatiota, Tinzekin käy siis vessassa, oli mahtava uutinen kerrotaan se heti naapurille hän ei varmaan koskaan arvaisi, että tinzekin käy huusissa ja pudottaa housut kinttuihin.

Runtiti-pou

No monet naiset nyt vain tykkäävät peppuseksistä

Juha

Kuka hullu töitä tekee kommunistisessa yhteiskunnassa. Kommunismissa tyhmät elättävät laiskat ja tämä pätee esim sote uudistukseen. Hallintoa paisutetaan, komiteat ja työryhmät kokoontuu. Lisää hoitoalaa tuntemattomia puoluejäsenkirja johtajia (joilla ei ole ihan kaikki intiaanit kanootissa) ja palkataan paljon päälliköitä ilman intiaaneja. Hoitotyötä tekee se viimeinen mohikaani 72 v joka tuntee velvollisuutta auttamiseen vaikka voisi jo jäädä eläkkeelle. Työkaverit vaihtuu viikoittain kun ne harvat hoitajat ovat parempaa palkkaa maksavan välitysfirman palveluksessa. Pakkopiikitykset poisti jo fiksuimmat hoitajat ammatista ja jäljelle jääneet potevat mysteerisairauksia, sydän reistailee, syöpä vaivaa ja aivoverenkierron häiriöö..

Mutta so what.. kyllä se siitä..

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Juha
seant

Nyt kun nämä hyvinvointialueet ja useita vanhusten hoitolaitoksia, niin helppo tehdä niin hoitolaitos antaa hoitoa määrätyn tason mukaan siihen satsatulla laiteilla ja henkilöstöllä eli vanhukset siirtyy hoitolaitoksesta toiseen hoidon tarpeen mukaan. Näin hoitajain mitoistus on vanhusten tarpeen itsenäisestä toiminnasta täysin vuoteen omaan eli hoitaja mitoitus voi olla laitoksen mukaan 0,7-10

Pekasta nato **voisi olla ehkä ** jees

Mietikää hetki tätä spekulaatio uutisointia
Sama siis kun lukisi Aku Ankkaa
Asiantuntija: Venäjä ***voisi***ahtaalle ajettuna aiheuttaa tahallaan öljyonnettomuuden Suomenlahdella
Putinin Venäjä ** voi hajota** – kartta näyttää, millainen olisi pieniin osiin pilkottu ”alistettujen kansojen vankila”
Ilta-Sanomat
 Venäjä integroi miehitettyjä alueita sotilaspiiriinsä
** ei todennäköisesti ** välitöntä vaikutusta sodan kulkuun
Salon Seudun Sanomat
MTV 3
”Voidaan nähdä jopa tahallinen öljyonnettomuus”
Listaa uutisen kaikki versiot
Venäjän ”varjolaivasto” **voi pian seilata** Suomenlahdella 
ja se nostaa ympäristövahingon riskiä
HS.fi
**voi pian seilata**
Venäjä ***voisi***ahtaalle ajettuna 
Putinin Venäjä ** voi hajota** 
EIKÖ IHMISET TODELAKAAN TAJUA ETTÄ VALTAMEDIAN 
UKRAINAN SOTA UUTISOINTI PERUSTUU 90 Prosenttisesti 
**EI TAPAHTUNEISIIN** SPEKULAATIVISIIN **MIELIKUVITUS **PELKO JUTTUIHIN
 EI FAKTOIHIN 
voi ehkä jos 

Yhdysvallat ilmoitti uudesta Ukrainan aseapupaketista – arvo 2,2 miljardia dollaria
Niin kuka on sodassa ja ketä vastaan
 ukraina on **demarit valassa usalle** pelkkä VÄLINE 
 Totutaa oman valtansa laajentuminen venäjän rajoille

realismia

ilmeisesti kokoomuksesta tämä on ihan helvetin siistiä
Verkkouutiset
Venäläisten tupakkatauon karu päätös: Stuhna-ohjus räjäyttää videolla panssarin ja miehistön ja kokoomus Nato kiimaiset saivat orkut
siis kun ihmisiä räjäytellään kappaleiksi
VS
Kun länsimaat sentään yrittivät diplomaattisesti rauhaa
mitä he eivät edes yritä ukrainan sodan kohdalla
Viimeisimpien arvioiden mukaan Bosnian sodassa kuoli kaikkiaan 100 000–110 000 ihmistä, joista 40  % oli siviilejä. Heti sodan jälkeen kuolonuhrien lukumääräksi arvioitiin noin 200 000 ihmistä. Noin 1,8 miljoonaa ihmistä pakeni tai joutui karkotetuksi.
Sarajevolaisen tutkimuskeskuksen mukaan sodan aikana Bosniassa oli ainakin 400 vankileiriä.

ja Nato epäonnistui tehtävässään totaalisesti tässä sodassa
Länsimaat viivyttelivät tai eivät tehneet mitään, eivätkä heidän uhkauksensa tehonneet. Pakon edessä tehtiin kansainvälisesti hätäisiä, puolinaisia toimia[ Kansainvälinen yhteisö ei kyennyt monestikaan siviilejä auttamaan, sotaa hillitsemään ja jatkuviin ihmisoikeusrikoksiin puuttumaan. YK ei kyennyt yleensä estämään serbien, kroaattien ja bosniakkien tekemiä sotatoimia. YK-joukkoja sijoitettiin, mutta näitä oli liian vähän ja ne pelkäsivät serbejä.
Länsimaat eivät halunneet lähettää joukkojaan Bosnia-Hertsegovinaan varsinkaan maasotaan. Entisen Jugoslavian alueella paikalliset sissiosastot olisivatkin olleet tehokkaita esimerkiksi Naton joukkoja vastaan.
Ilmahyökkäyksiä kannatettiin herkemmin. Eri osapuolet, aluksi serbit ja myöhemmin muslimit sabotoivat kansainvälisen yhteisön tekemät rauhanehdotukset. Rauhanvälittäjinä toimivat entiset ulkoministerit

Ilkka Forsten

Pitäisikö sitä itkeä kun ryöstelevä ja raiskaava lauma slaaveja poistuu näyttämöltä. He ovat tehneet sodan aikana niin monta sotarikosta, että sanoisin osumaa pelkäksi oikeudenmukaisuudeksi. Bosnia sodan uhreista suurin osa oli Serbien etnisten pudistusten tulosta. Serbit ovat ” veljeskansaa” venäläisten kanssa, joten oliko ihme että moraalia ei löytynyt.

Eikö ole ihmeellistä ettei ”tuubista ” löydy lainkaan venäläisten kuvaamaa materiaalia suurista voitoista joita muka syntyy yhtenään. Miksi he eivät käytä koko maailman seuraamaa somealustaa propagandaansa ? Kun ei ole mitään mitä esitellä, ja pataan tulee joka päivä, niin onkin viisaampa pysyä pois ihmisiä naurattamasta. Minä katson joka ilta niitä klippejä ja olen odottanut milloin venäläisten tuloksia näkyisi, mutta ei vaan näy. Sen sijaan näkyy paljon sitä mistä nyt närkästytään meilläkin, ikään kuin täällä olisi jotain aihetta sympata venäläisiä tai Wagnerin pellelaumaa.

Militanttiryhmän, ( Wagnerin omistaja ) maksaa 3200 euroa / 4 kk siitä että juostaan sotaan mikä hävitään, ja kun sota aikanaan päättyy, ne vähät mitä on jäljellä tuomitaan sotarikoksista pitkiin vankeusrangaistuksiin. Kanattiko. Minä en sillä rahalla laittaisi tikkua ristiin venäläisten avuksi, ja en mistään hinnasta auttaisi slaaveja muutenkaan, ne ovat roskakansaa, joka antaa jallittaa itseään mihin tahansa tyhmyyteen yhden skitsofreniaan sairastuneen pikkuäijän jutellessa tuubaa.

Puolueeton

Ilkka! Luehan WaffenSS Steinin kirjoittama kirja, joka perustuu saksan sotilasarkistoon. Tämä vain vinkiksi nähdä maailmaa toiseltakin kantilta. https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512078073/waffen-ss/

Ilkka Forsten

Jos tarkoitat George H. Steinin kirjaa, olen lukenut sen koska se on kirjahyllyssäni monen muun aiheeseen liittyvän teoksen lisäksi. En kyllä suoraan sanottuna käsitä miksi sen kirjan sanoma, ja nykyiset tapahtumat Ukrainassa pitäisi sen ihmeemmin rinnastaa ? Saksalaiset tekivät mitä tekivät, se on liki vuosisadan ikäistä historiaa ja vaikka ukrainalaiset olivat osittain innolla mukana asiassa, sillä ei ole kontekstia tähän hetkeen. Muistutan yhä että Presidentti Zelensky on etniseltä perimältään sitä ryhmää jota silloin haluttiin poistaa muonavahvuudesta. Venäläiset olivat silloin kovasti tuohtuneita asiasta kun germaaninen heimo teki temppujaan, mutta nyt he ovat valmiit samaan ja koko maailman olisi suvaittava asia. Minusta on perin outoa että putin hyväksyy riveihinsä Syyrilaiset, Irakilaiset ja Tsetseenit jotka ovat muslimeita. Eikö sen veljeilyn pitäisi olla sula mahdottomuus, koska putin on ollut ilmiselvästi myöskin islamvastainen. Sen lisäksi venäläiset ovat kristittyjä, siis muslimiliittolaisten mielestä täysin arvonta massaa, ja nyt veljeillään täydellä kympillä.

Venäläiset naukuivat toisen maailmansodan jälkeen siitä että saksassa oli Dirlewanger prikaati, joka koostui vankiloista kerätystä roskasakista mitkä teki sotarikoksia kaiken aikaa. Nyt heillä on Wagnerin pas****lauma jota suojellaan ja ylistetään kunnon sotilaiksi. Putinin ei kannattaisi missään vaiheessa vedellä niitä toisen maailmansodan aikaisia juuttuja ulos piirongin laatikosta, hän tekee täsmälleen samaa mistä on muita syytellyt.

Ilkka Forsten

Putleri kiukuttelee nyt että saksan passarit ovat jälleen tulossa hävittämään slaavilaisuuttamme, tämä on kopio toisesta maailmansodasta. Meidän on suojeltava venäläistä yhteiskuntaa SAKSAN hyökkäykseltä.. HALOO ! Viimeksi sieltä tuli myöskin ne saksalaiset, nyt ei tule kun muutama kymmenen tankkia jotka näyttää aiheuttavan putlerille sydämen vajaatoimintaa. Muutenhan hänen aivoistaan onkin jo mennyt ilmakupla läpi.

Ilkka Forsten

Kaasu ” onnettomuuden ” se jo aiheutti, joten en pitäisi öljyvahinkoakaan mahdottomana. Minä ihmettelen puolestani sitä, miten hanakasti suomalaiset puolustavat venäläisten oikeutta varastaa toisten maat, raiskata ja hävittää kaikki mikä kohdalle sattuu. Ja sitten ne samat puhuu Isänmaallisuudestaan, suomi suomalaisille. Etninen suomalaisuus kunniaan, ollaan vahva yhtenäinen kansa jne.. Jos nyt symppaa venäläisten toimia ei kannata puhua isänmaallisuudesta mitään.

Sensuroimaton Totuus

Etninen Suomalaisuus kunniaan ja maa täyteen ukrainan ”pakolaisia”?

Taidat olla persu?

Ilkka Forsten

Se olit sinä joka puhui ukrainalaisista pakolaisista, en minä. Minähän päin vastoin annoin ymmärtää että jos venäläisten toimet olisi ajoissa estetty, ( nehän alkoi jo 2014 Krimin valtauksella ) ei mitään pakolais-aaltoa olisi. Ei persut ole tänne pakolaisia halunnut mistään ilmansuunnasta, mutta jos valita pitää niin otan kyllä ukrainalaiset ennen kuin venäläiset tai afrikan / Lähi_idän tuliaiset. Katsos kun ukrainassa miehet meni sotaan, kun niistä muista maista miehenkuvatukset juoksee eurooppaan sotaa pakoon. 2015 Torniosta lampsi maahamme liki 34 000 ” raskaana olevaa naista ja lasta ”, sekä valtavasti alaikäisiä sota-orpoja jotka olivat kokeneet kovia matkalla välimeren yli, päätyen lopulta ENSIMMÄISEEN rauhalliseen maahan. Eihän siihen väliin jäänytkään kuin Italia – Saksa- Itävalta – Tanska ja Ruotsi, joissa oli ankarat sotatoimet meneillään koko ajan kun muutenkin kovia kokeneet reppanat yrittivät saada itselleen rauhallisen yösijan.

Anomaster

2015 kansaa huijattiin oikein perusteellisesti invaasion kanssa. Väitettiin bnaama pokkana, että ei voi estää, koska kansainväliset sopimukset.

Yksi päävalehtelijoista oli Orpo, joka jokunen vuosi myöhemmin myönsi, että olisi voitu estää. Hän oli kertoessaan suorastaan ylpeä kansan huijaamisesta.

Orpohan se lausui täysin valheellisen ja harhaanjohtavan ”viisauden”, että pakoloisten motiivien arvostelu on rasismia. Tuohan on täysin pähkähullu väittämä, mutta kansa hiljeni.

Stubb selitti pokkana, että ”Monikulttuurisuus on rikkautta. Ei mulla muuta.” Hän kannusti kansaa hyväksymään ”maahanmuuton” sanomalla, että hänen vaimonsakin on maahanmuuttaja. No se vaimo on koulutettu britti. Vaimo voisi kyllä loukkaantua syvästi siitä, että Stubbin mielestä hänen vaimonsa ja sossutukien perässä tuleva sandaaliläpsyttelijä ilman mitään osaamista ovat saman tasoisia maahanmuuttajia. Eipä hän korkealle vaimoaan arvosta.

Omituisinta on, että samaiset valehtelijat äänestetään uudestaan eduskuntaan. Eikö kansa missään vaiheessa ymmärrä, että valehtelijat eivät ole hyviä kansanedustajia ja vielä vähemmän hyviä ministereitä.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Anna Maja Henriksson nauratti itsenäisesti ajattelevia ihmisiä kertomalla, ettei hän ymmärrä tätä rasismin määrää. Hänelläkin on naapurina AMERIKKALAINEN diplomaatti ja koskaan ei ole ollut mitään häiriötä. Anni Sinnemäki julisti kansan olevan umpijuntteja kun ei käsitetä kuinka hienoa on kun elämänkumppaniksi valikoituu ulkolainen, hänelläkin on ITALIALAINEN muusikko kaverina, ja onni kukoistaa. Suvi Anne Siimes puolusti matuja henkeen ja vereen ollessaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja, sitten kun hän jätti ne hommat, kääntyi puheet muotoon, ” En enää juurikaan käy iltaisin lenkillä, koska somalien suuri määrä naapurustossa on ollut vähän ongelmallista, enkä koe oloani turvalliseksi.” Just niin..

Minullakaan ei ole mitään sitä vastaan että amerikkalainen diplomaatti asuisi naapurissa, tai naapurin muijalla olisi italialainen musikantti miesystävänä. Miksi nämä siunailijat EI KOSKAAN menen naimisiin sen haisevan Aadeninlahden kalastajan kanssa, tai hakeudu Afganistanilaisen ” muusikon ” matkaan ? Miksi he eivät koskaan asu Varissuolla, he eivät asu Vantaalla tai Espoon matukeskittymässä. AINA otetaan etäisyyttä mahdollisimman paljon, vaikka rikkautta ja voimavaraa olisi tarjolla samaan lähiöön. Sama ihmetyksn aihe on, että jos jonnekin kaavaillaan propelimetsää, siellä EI ASU yhtään isokenkäistä Wahlroosia.

Kun inflaatio laukkaa ja ostovoima heikkenee, tavikselle tarjotaan lääkkeeksi säästämistä ja tinkimistä, mutta poliitikoille nostetaan ” palkkiota ” muutama tonni lisää, kuten muuan EU:n pääpomolle taannoin tehtiin. Tämä nykyinen hallitus lupasi että tänä vuonna polttoinesteiden jakeluvelvoite pidetään alhaisena, mutta nyt on taas jo puheissa ainakin dieselin osalta velvoitteen kasvattaminen.. Sillähän tämä taas korjataankin,lisää maksuja, lisää maksuja, lisää maksuja, afrikka näivettyy ellemme anna kaikkea heille. Ei saa olla niin omahyväinen ettei ole valmis ” vähän ” tinkimään elintasosta, sillä hottentoteilla ei ole edelleenkään leipää eikä puhdasta vettä. Niin ja ei tule tällä menolla olemaankaan, eikä sitä ole kohta muillakaan. Pösilö kansa äänestää marinin taas pääministeriksi, ja hintintin pekan presidentiksi. Joko nyt saadaan luotua hintistan ja vihapuheet kitkettyä ? ilmastohätätilakin kaipaa päivitystä. jäätiköt on sulaneet olemattomiin ja merivesi noussut useita metrejä kertoo elokapinan tiedottajat. Kommuunijohtaja Greta Thunberg pitää nostaa messiaan asemaan, tai kanonisoida sille tasolle kuin Äiti Teresa. Miten tähän päädyttiin, siksi että tyhmyys nimettiin viisaudeksi ?

Anomaster

Ehkä Gretan luonne on samanlainen kuin äiti Teresan. Äiti Teresa oli päällepäin kuin pyhimys, mutta taustalla pisteli rutkasti köyhille lahjoitettuja rahoja omiin liiveihinsä.

ike

Niin sokeita ovat ihmiset, tuotakaan eivät kaikki vieläkään myönnä.

Ilkka Forsten

Äiti Teresa kanonisoitiin, eli julistettiin pyhimykseksi mutta kukaan ei kertonut miten tämä ” pyhimys ” toimi. Hän eväsi auttamiltaan ihmisiltä mahdollisuuksia parantua, sanomalla ettei heidän kohdallaan tarvita leikkausta tai muuta hoitoa, kärsimys pyhittää ja Jumala rakastaa enemmän ihmistä joka kärsi elämässään. Kun hän itse sairastui, tuo kärsimys-spektaakkeli unohtui, ja teresaa hoidettiin Sveitsissä yksityisessä sairaalassa. Onko hän sitten valittujen joukossa soittamassa kultaista harppua, vai päätyikö hän lapiomaan hiiliä Gerberoksen silmien alla ?

Runtiti-pou

Onko tuo apu Ukrainalle siis pois vanhuksilta ja SML syyllinen?

Nato kustannukset VS Vanhukset

Pekka Haavisto ykköspaikalla IS:n presidenttikyselyssä
tämä on täysin järjen vastainen tulos
Kun mietitään mitä pekka on tehnyt  
ja mitä marginaali arvomaailmaa hän edustaa 
eli viher vasemmistolaista homosexuaalia
ääri islam ISIS Sympatiat tapissa ++
Taloustutkimuksen korruptoitunut tutkimusjohtaja arvioi,
manipulkoitua pakosti valheelista tutkimustaan, 
**Koska realismi** ei ole vihreiden tai pekan puolella
tai sitten suomalaiset äänestäjät ovat poliitisia masokisti idiootteja
Vihreä Naru kaulassa vapaa-ehtoisesti 
Haaviston kannatus on yli 65-vuotiaiden keskuudessa jopa suurempaa kuin koko väestössä. 
huolestetutavaa 
Haavistosta on kasvamassa Niinistön manttelinperijä.
hänen kannatuksensa on noussut myös kokoomuslaisten keskuudessa.
se on todella hienoa…öööööööööööö
PS
IS Sanomakonsernin vale 
Al-Hol-kohu on jo unohtunut

Eka Kettunen

Maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan tilalle Suomi voisi vaihtaa maailman kunnianhimoisimman terveydenhoitopolitiikan.

Vanhustenhoito laitettaisiin kuntoon. Hammaslääkäriin pääsyä ei tarvitsisi odottaa puolta vuotta. Leikkaus- ja hoitojonot saataisiin poistettua. Lääkkeistä ei perittäisi kovia hintoja, eikä rahastettaisi käyntimaksuilla. Tällaisesta politiikasta hyötyisivät kaikki.

pertsa

Suomalainen yhteiskunta on osoittanut selkeän viestin, vanhukset ovat ainoastaan ongelmajätettä ja heistä on päästävä eroon nopeasti. Hallitus toisensa jälkeen on EU:n jäsenvaltiossa Suomessa globalistien ahneuden vuoksi ajanut vanhukset ja vammaiset toisen luokan kansalaisiksi, heidät ohittaa terveyden hoidossa aina ”kultamuna” suojavärillä varustettu ulkomaalaistaustainen henkilö! Ilmeisesti myös ”transut” pääsevät jonojen ohi tarpeellisiin leikkauksiinsa pikaisesti! Hyvin menee ”Suomi pojalla” hyökkäämme heti Moskovaan jotta saadaan edes hyvä mieli!

anon

”Suomalainen yhteiskunta on osoittanut selkeän viestin, vanhukset ovat ainoastaan ongelmajätettä ja heistä on päästävä eroon nopeasti.”
Vanhuksien ja heikkojen elämän lyhentäminen näyttää olevan ihmislajin ominaispiirre. Skandinaviassa oli aikoinaan käsite ”ättestupa”. Vanhukset hyödyttömiksi katsottuina tuupattiin vuorenrinteelta alas. Eskimot laittoivat vanhuksensa jäälautalle ja lautta merelle. Kanadassa tyrkytetään eutanasiaa.
Suomessa vanhemmat ihmiset saavat huomata, kuinka heiltä ollaan viemässä oikeutta elämään. Esimerkiksi ajokortin uusiminen vaikeutuu huomattavasti.
Kyse ei ole pelkästään yhteiskunnasta. Kyse on geeneistä.

Anomaster

90-luvulla eräs vanhempi nainen halusi päästä kaihileikkaukseen. Ei vaan millään päässyt ja lopulta lääkäri tunnusti, että heille on annettu ohjeet, että vanhuksille ei anneta kaihileikkauksia. Nainen oli liki sokea lopulta. Hän pääsi sitten ystävien avulla yksityiseen kaihileikkaukseen ja sen jälkeen näkö oli oikein hyvä, ei tarvinnut edes laseja. Niinpä hän eli hyvinnäkevänä pitkälti toistakymmentä vuotta ja liki loppuun asti hoiti itse oman elämisensä.

Jo silloin arvostettiin vanhuksia tuohon malliin. Vertailun vuoksi voisi miettiä, että mitä olisi liki sokean kotihoito tullut maksamaan kunnalle.

Ilkka Forsten

Ja Amerikassa puhutaan vakavalla naamalla ettei hautaaminen ole enää oikea ratkaisu vainajille, heidät pitää kompostoida, niin saadaan hyötyä edesmenneestä sillä kaikkihan tietää miten hyvää kompostimaa on kasveille. Sitä syökin onnesta mykkänä porkkaraastetta mikä on lähtöisin mummovainajasta, tai sieniä jotka kasvatettiin naapurin vaarista itiöitä idättämällä. Muslimeita tämä ei tietenkään koske, heillä on uskonvapaus ja vainajaa pitää kunnioittaa… Kipapäistäkään ei saa tehdä kasvualustaa tomaateille, heidät on haudattava arvokkasti ja kunnioittaen. Asfaltin teko mustasta väestöstä on puolestaan niin suuri ympäristörikos, että siitä on satava elinkautinen. Valkoiset siis tunkiolle, joutava rotu mikä ei ole koskaan saanut mitään aikaan, sillä somalit rakensi Helsinginkin.

Anomaster

Minä olen kyllä ehdottanut, että kun kehoni jätän, voisi kehon syöttää linnuille ja puhtaaksi kalutuista luista voisi tehdä vaikka rumpupalikoita. Saisin kunnian olla vielä viimeisen kerran hyödyksi. Ehkä joidenkin mielestä ensimmäistä kertaa, mutta kuitenkin.

Ilkka Forsten

Ja edesmennyt naapurini julisti aina että sitten kun hän kuolee, ei tarvita mitään kallista arkkua. S – Marketista haette vanhan appelsiinilaatikon ja tuhkat siihen, se riittää. Ihan niin askeettinen tapahtuma se ei sitten ollut, mutta totta on ettei leski, miehensä toivetta noudattaen, mitään suurimuotoista tilaisuutta järjestänyt.

Omat vanhempani olivat tietyssä mielessä samoilla linjoilla. Isä sanoi aina että et sitten hölmöile ja mene ostamaan mitään mahonkista pianolakattua sarkofagia, tavallinen arkku riittää tuhkaa siitä kuitenkin tulee. Äiti näki asiat samalla tavalla. Noudatin annettuja ohjeita, sehän oli yksi heidän viimeisistä toiveistaan.