Kotimaa Politiikka

Sinisten ministeriryhmä: Suomen tulee luopua kellojen kesäaikaan siirtelystä

Kuva Mika Licht / Flickr / CC BY 2.0
Ensi yönä Suomi palaa jälleen normaaliin aikaan kun kelloja siirretään tunti taaksepäin. Kesäaikaan siirtyminen on kuitenkin edessä jälleen ensi vuoden keväällä.

Kellojen siirtely on yksi esimerkki täysin turhasta EU-sääntelystä. Hyödyt on osoitettu olemattomiksi, haitat sen sijaan ovat ilmeiset. Käytäntö synnyttää lähinnä tarpeetonta sekaannusta, minkä lisäksi ihmiset tutkitusti oireilevat. Siirtelystä luopumisesta ollaan oltu jo vuosia yli puoluerajojen melko samaa mieltä, nyt on aika käydä toimeen, Sinisten Sampo Terho toteaa.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta käsitteli tällä viikolla kansalaisaloitetta kesäajasta luopumisesta. Valiokunta ei kuitenkaan voinut hyväksyä aloitetta, koska kesäaikaan siirtymisestä säädetään EU:n kesäaikadirektiivissä. Myös joukko europarlamentaarikkoja julkisti tällä viikolla aloitteen kesäajasta luopumiseksi.

Tämä on erittäin tervetullut avaus ja hallituksen tulee mielestämme tukea sitä. Pelkkä EU-vaikuttaminen ei kuitenkaan riitä. Jollei asia EU-tasolla etene, Suomen tulisi luopua tarpeettomasta käytännöstä yksipuolisesti, ministeriryhmästä kerrotaan.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset