Eurooppa

Sisällissotaa Wienissä: Turkkilaiset harmaat sudet taistelivat äärivasemmistolaista Antifaa ja kurdeja vastaan

Kuvakaappaus Twitter.

Itävallan pääkaupungissa Wienissä etniset ja poliittiset ryhmät ottivat torstaina yhteen. Taistelua käytiin turkkilaisten sekä kurdien ja äärivasemmiston välillä.

Alunperin Antifa ja kurdifeministit halusivat osoittaa Wienissä mieltä fasismia vastaan. Mielenosoitus meni pahasti mynkään, sillä turkkilaiset harmaat sudet” (Grauen Wölfen)  hyökkäsivät äärivasemmistolaisten ja kurdien kimppuun.

Varsinainen katusota turkkilaisten, kurdien ja Antifan kesken puhkesi kuitenkin torstai-iltana kello 22 aikoihin.

Taistelu alkoi kun turkkilaiset hyökkäsivät kommunistien suosimaan Ernst Kirchweger Haus -rakennukseen, joka on ollut äärivasemmiston pesäke jo kolmen vuosikymmenen ajan.

Kun turkkilaisten hyökkäys uhkasi kilpistyä äärivasemmiston ja kurdien puolustukseen, alkoivat kivet ja pullot lentämään. Lasit särkyivät ja pommit paukkuivat.

Aärivasemmistolaiset pyysivät twitterissä apujoukkoja paikalle.

– Massiivinen hyökkäys EKH:ta vastaan, tukea tarvitaan nopeasti.

15 minuutin kuluttua hyökkäyksen alkamisesta laukesivat rakennuksen palohälytyslaitteet. Lopulta paikalle saapuneet poliisi ja palokunta saivat tilanteen hallintaan.

Äärivasemmistolaiset huusivat pelästyneenä äänekkäästi poliisia avuksi, vaikka ovat vastikään syyttäneet viranomaisia rasismista BLM-mielenosoituksissa ja paiskoneet poliisia erilaisilla heitteillä.

Mellakkaan osallistui arviolta 200 turkkilaista.

Lähde Wochenblick.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa