Kotimaa Politiikka

Sisäministeri Ohisalo haluaa poliisivoimat vähemmistöjä kiinnostavaksi – muslimihuivin yhdistämistä virka-asuun selvitetään

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Sisäministeri Ohisalo haluaa poliisivoimiin lisää vähemmistöjä, kuten muslimeja.

Verkkouutiset kertoo sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) haluavan poliisivoimiin lisää vähemmistöjä, kuten muslimeja. Ohisalo uskoo, että jos poliisivoimissa olisi enemmän vähemmistöryhmiin kuuluvia henkilöitä, luottamus poliisin ja kansalaisten välillä lisääntyisi.

Ohisalo kertoo tavanneensa nuoria musliminaisia, jotka olisivat halukkaita liittymään poliisivoimiin. Islamilaisten asusteiden, kuten päähuivin puuttuminen poliisiunivormusta saattaa kuitenkin olla este poliisiin hakeutumiselle.

Jotta poliisivoimat saataisiin myös muslimeille kiinnostavaksi, sisäministeriö selvittää muslimihuivin yhdistämistä osaksi poliisin virka-asua.

Kentältä tyrmäävää palautetta

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen julkaisi twiitissään kenttätyötä tekevän poliisin mielipiteen sisäministeri Ohisalon lausunnoista. Palautteen mukaan ”on tullut tosi paska fiilis sisäministerin poliisiin kohdistuvista epäluottamusta pulppuavista puheista”.

Twiitissä olevan kuvakaappauksen mukaan poliisi kertoo, että ”saamme hätinä kantaa hihassa isänmaan lippua, mutta kun on kyse muslimeista, aletaankin heti miettiä, miten huivin saa ympättyä virkapukuun!”. ”Ei mitenkään”, poliisi jatkaa kuvakaappauksen mukaan, sillä ”kyse on myös työturvallisuudesta.”

Muslimihuivi kuuluu kiinteästi naisia alistavaan islamilaiseen uskontoon, mutta sen käyttämiseen on joskus muitakin syitä. Kansalainen kertoi helmikuussa, että Itävallassa naiset ja tytöt joskus pukeutuvat päähuiviin jotta eivät joutuisi muslimimiesten seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

Lisätty Sebastian Tynkkysen twiitti 8.12 klo 13:43

Tilaa
Ilmoita
guest
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] penäävät monietnisyyttä myös poliisivoimiin. Ilmeisesti sisäministeri […]

trackback

[…] Sisäministeri Maria Ohisalo taas pitää tärkeänä, että poliisivoimiin saataisiin entistä enemmän vähemmistöjen edustajia, kuten muslimeja. Ohisalon mukaan yksi ”käytännön ongelma” ovat tällä hetkellä poliisiunivormut: selvityksen alla on, miten muslimihuivin voisi yhdistää poliisin virka-asuun. […]